Półka z podkarpacką ofertą
Półka Podkarpackie Smaki zawitała jakiś czas temu do foyer Hotelu Nafta Krosno (ul. Lwowska 21).
Restauracja BOSKO (Przemyśl, Plac Legionów 5A) zaprasza na warsztaty pełne smaku, aby odkryć dania z dyni na nowo.
Nabór do Studium Praktycznego Winiarstwa 2017
Nabór na trzecią edycję Studium Praktycznego Winiarstwa 2017 już trwa. Liczba miejsc ograniczona.
Taki właśnie tytuł nosi kolejne wydawnictwo Muzeum Kultury Ludowej w Kolbuszowej. To już trzecia w cyklu porcja przepisów (i przypisów) Babci Janiny.
Siedlisko „Janczar” zapachniało cynamonem
W niedzielę, podczas II Festiwalu Szarlotki w Pstrągowej, roznosił się w powietrzu upojny zapach tej przyprawy, nieodmiennie kojarzącej się z jabłkami.
Festiwal Szarlotek za nami
Druga edycja Podkarpackiego Festiwalu Szarlotki odbyła się w Siedlisku Janczar w Pstrągowej.
Laureatami nagrody – Perła 2016 - w ogólnopolskim konkursu Nasze Kulinarne Dziedzictwo - Smaki Regionów w Poznaniu zostały także dwa Koła Gospodyń Wiejskich. Pierwsze z Rudy Różanieckiej za wędzonego w całości karpia, drugie z Krzeszowa za farsz do pierogów z dudami.
Święto podkarpackich pszczelarzy
XII Podkarpackie Święto Miodu w godz. 10.00-16.00 odbędzie się w sobotę, 8 października br., w gmachu Urzędu Marszałkowskiego Województwa Podkarpackiego w Rzeszowie (al. Cieplińskiego 4).
Najlepsze szarlotki w Siedlisku Janczar
W niedzielę, 9 października br., o godz. 10.00 rozpoczyna się w Pstrągowej II Podkarpacki Festiwal Szarlotki, promującego walory smakowe i odżywcze naszych jabłek oraz regionalnych tradycji cukierniczych.
Wyjątkowo apetyczna odsłona sezonowych nowości w karcie Restauracji Cuda Wianki w Przemyślu (Rynek 5), obiekt na Szlaku Kulinarnym Podkarpackie Smaki.