Aktualności

Perła za gołąbki

  • 07-10-2016
W ogólnopolskim konkursie „Nasze Kulinarne Dziedzictwo - Smaki Regionów” PPM TAURUS z Pilzna otrzymał PERŁĘ 2016 za Gołąbki Podkarpackie z Pilzna.

Nagroda dla spółki Orzech

  • 06-10-2016
Pierwsze miejsce w Polsce i statuetkę programu „Lodołamacze 2016” w kategorii Zakład Pracy Chronionej otrzymał Zakład Przetwórstwa Owocowo-Warzywnego „Orzech” z Kolbuszowej, członek Klastra Podkarpackie Smaki.

Tradycyjne wypieki na muzealnych warsztatach

  • 06-10-2016
Muzeum Regionalne w Stalowej Woli zaprasza w październiku na niedzielne spotkania warsztatowe poświęcone tradycyjnym wypiekom.

Moda na Lasowiaka

  • 05-10-2016
W sobotę, 8 października br., w Muzeum Kultury Ludowej w Kolbuszowej odbędą się kolejne warsztaty z cyklu „Rodzinne południe w skansenie”. Tym razem poświęcone będą modzie lasowiackiej.

Krosno z wielkim - kulinarnym – smakiem

  • 04-10-2016
Przedstawiciele mediów regionalnych odwiedzili dwie restauracje z Krosna, które w tym roku przystąpiły do Szlaku Kulinarnego Podkarpackie Smaki: pierwszą w Hotelu Polanka, a drugą - Naftaya – w Hotelu Nafta Krosno.

Smaczne, kolorowe i zdrowe

  • 03-10-2016
Dania i potrawy z dyni i buraka oraz ciasta z wykorzystaniem dyni i marchewki przygotowane przez panie z dziewięciu Kół Gospodyń Wiejskich oceniane były podczas IV Biesiady nad Morawski Łęgiem.

Jest taka karczma w Mielcu

  • 02-10-2016
Na planujących obiad z wyprzedzeniem ważna informacja: w Karczmie Polskiej w Mielcu czeka gorący żurek, sezonowy krem z dyni, pierogi oraz golonka.

Biesiada nad Morawskim Łęgiem

  • 01-10-2016
W niedzielę, 2 października br., o godz. 13.00 rozpoczyna się we wsi Morawsko (gm. Jarosław) IV „Biesiada nad Morawskim Łęgiem” – Prezentacja Tradycyjnych Potraw Wiejskich.

Spotkania przy zastawionym stole

  • 30-09-2016
W niedzielę, 2 października br. w Ośrodku Kultury w Szawnem (gm. Komańcza) odbędzie się impreza III Spotkanie przy stole. Początek o godz. 15.00.

Amerykanie zobaczą nasz Szlak

  • 29-09-2016
Przez dwa dni ekipa telewizyjna realizowała w Podkarpackiem - na zamówienie kanału publicznego telewizji amerykańskiej - „story” o kulinariach naszego regionu, wędrując po Szlaku Kulinarnym Podkarpackie Smaku.
1  «««  118 | 119 | 120 | 121 | 122 | 123 | 124 | 125 | 126  »»»  286
BIURO PROJEKTU: STOWARZYSZENIE NA RZECZ ROZWOJU I PROMOCJI PODKARPACIA PRO CARPATHIA UL. RYNEK 16 35-064 RZESZÓW
Polityka prywatności
PROJEKT WSPÓŁFINANSOWANY PRZEZ SZWAJCARIĘ W RAMACH SZWAJCARSKIEGO PROGRAMU WSPÓŁPRACY Z NOWYMI KRAJAMI CZŁONKOWSKIMI UNII EUROPEJSKIEJ
PROJECT SUPPORTED BY A GRANT FROM SWITZERLAND THROUGH THE SWISS CONTRIBUTION TO THE ENLARGED EUROPEAN UNION