Wyjątkowo apetyczna odsłona sezonowych nowości w karcie Restauracji Cuda Wianki w Przemyślu (Rynek 5), obiekt na Szlaku Kulinarnym Podkarpackie Smaki.
Jesień to wysp warzyw i owoców. W przygotowywanych teraz daniach znaleźć możemy dynię, buraka, chętnie sięgają kucharze po jabłka, gruszki i śliwki, że o owocach miękkich nie wspomnę. Do kremu z dyni z serkiem mascarpone nikogo przekonywać nie trzeba, podobnie, jak i do pozycji „Dań głównych” czyli sycącego i wegetariańskiego koziego sera ze śliwkami węgierkami na pęczotto i puree z buraka.
Nastąpił też wielki, jesienny powrót korzennego ciasta marchewkowego, a samo zdjęcie rozpustnego sernika czekoladowego z raspberry curd’em (maślanym kremem malinowym) i malinami, podawanego z kruszoną bezą przekona każdego, że to prawdziwe dzieło sztuki cukierniczej.