Aktualności

Jesienne smaki w Cudach

  • 07-10-2016
Krem z dyni z serkiem mascarpone
Krem z dyni z serkiem mascarpone
Kozi ser z dodatkami
Kozi ser z dodatkami
Ciasto marchewkowe
Ciasto marchewkowe
Sernik czekoladowy
Sernik czekoladowy

Wyjątkowo apetyczna odsłona sezonowych nowości w karcie Restauracji Cuda Wianki w Przemyślu (Rynek 5), obiekt na Szlaku Kulinarnym Podkarpackie Smaki. 

 

Jesień to wysp warzyw i owoców. W przygotowywanych teraz daniach znaleźć możemy dynię, buraka, chętnie sięgają kucharze po jabłka, gruszki i śliwki, że o owocach miękkich nie wspomnę. Do kremu z dyni z serkiem mascarpone nikogo przekonywać nie trzeba, podobnie, jak i do pozycji „Dań głównych” czyli sycącego i wegetariańskiego koziego sera ze śliwkami węgierkami na pęczotto i puree z buraka.

Nastąpił też wielki, jesienny powrót korzennego ciasta marchewkowego, a samo zdjęcie rozpustnego sernika czekoladowego z raspberry curd’em (maślanym kremem malinowym) i malinami, podawanego z kruszoną bezą przekona każdego, że to prawdziwe dzieło sztuki cukierniczej.

BIURO PROJEKTU: STOWARZYSZENIE NA RZECZ ROZWOJU I PROMOCJI PODKARPACIA PRO CARPATHIA UL. RYNEK 16 35-064 RZESZÓW
Polityka prywatności
PROJEKT WSPÓŁFINANSOWANY PRZEZ SZWAJCARIĘ W RAMACH SZWAJCARSKIEGO PROGRAMU WSPÓŁPRACY Z NOWYMI KRAJAMI CZŁONKOWSKIMI UNII EUROPEJSKIEJ
PROJECT SUPPORTED BY A GRANT FROM SWITZERLAND THROUGH THE SWISS CONTRIBUTION TO THE ENLARGED EUROPEAN UNION