Aktualności

Nasi klienci są naszą inspiracją

  • 14-09-2016
Firmowy certyfikat przetwórstwa ekologicznego EKO Piekarni Kiełtyka obejmuje ponad 60 produktów, a ich wypieki można co tydzień kupić na odbywających się w Warszawie i Katowicach BioBazarach.

W Klastrze 54 podmioty

  • 13-09-2016
Klaster Podkarpackie Smaki to zrzeszenie podkarpackich producentów żywności regionalnej, tradycyjnej i ekologicznej opartych o dwa ważne kryteria: jakość i tradycję.

W Radiu VIA – audycja ze smakiem

  • 12-09-2016
Radio Via zaprasza na kulinarne podróże po regionie w towarzystwie ludzi, dla których gastronomia to pasja i sens życia.

II Powiatowy Festiwal Tradycji i Kuchni Myśliwskiej

  • 12-09-2016
Narol w niedzielę, 11 września br., okazał się stolicą podkarpackich myśliwych. Najlepiej można było przekonać się o jakości serwowanych dań w trakcie konkursu kulinarnego „Myśliwskie Smaki” na najlepszą potrawę z dziczyzny, w którym udział wzięło 8 kół łowieckich.

Podkarpackie akcenty w Krynicy

  • 11-09-2016
Podkarpackie wyroby cieszyły się dużym zainteresowaniem podczas XXVI Forum Ekonomicznego w Krynicy Zdrój. Szczególną furorę wśród uczestników spotkania robiły - oferowane na stoisku do degustacji - winne grona z płatkami róży otoczone bryndzą.

Pierogowa gorączka

  • 11-09-2016
Spełniło się pragnienie jednego z krytyków kulinarnych, aby pierogowa gorączka podniosła rangę tego dania do miana narodowej potrawy – polskiego pieroga.

Posmakuj derenia na wiele sposobów

  • 10-09-2016
V Międzynarodowy Festiwal Derenia w Arboretum Bolestraszyce k. Przemyśla już w niedzielę, 11 września br. Niepowtarzalna okazja spróbowania wyrobów z owoców tego krzewu: galaretki, kompot, żele, konfitura, dżem, a także nieśmiertelna nalewka dereniówka.

Łowcze dziedzictwo przyrodniczo-kulinarne Ziemi Lubaczowskiej

  • 10-09-2016
Kulturę i tradycje kulinarne kół łowieckich promuje kolejny - wydany przez Powiat Lubaczowski - album „Dziedzictwo przyrodniczo- kulinarne Kół Łowieckich na Ziemi Lubaczowskiej”.

Biesiada nad Wyczawą

  • 10-09-2016
Po raz 16. w Wiązownicy (powiat jarosławski) w niedzielę, 11 września br., odbędzie się spotkanie Kół Gospodyń Wiejskich prezentujących tradycyjne potrawy wiejskie.

II Powiatowy Festiwal Tradycji i Kuchni Myśliwskiej

  • 09-09-2016
W niedzielę, 11 września br., na stadionie w Narolu odbędzie się II Powiatowy Festiwal Tradycji i Kuchni Myśliwskiej. W jej trakcie m.in. konkurs na najlepszą potrawę z dziczyzny i nalewkę oraz poczęstunek z kuchni myśliwskiej.
1  «««  121 | 122 | 123 | 124 | 125 | 126 | 127 | 128 | 129  »»»  286
BIURO PROJEKTU: STOWARZYSZENIE NA RZECZ ROZWOJU I PROMOCJI PODKARPACIA PRO CARPATHIA UL. RYNEK 16 35-064 RZESZÓW
Polityka prywatności
PROJEKT WSPÓŁFINANSOWANY PRZEZ SZWAJCARIĘ W RAMACH SZWAJCARSKIEGO PROGRAMU WSPÓŁPRACY Z NOWYMI KRAJAMI CZŁONKOWSKIMI UNII EUROPEJSKIEJ
PROJECT SUPPORTED BY A GRANT FROM SWITZERLAND THROUGH THE SWISS CONTRIBUTION TO THE ENLARGED EUROPEAN UNION