Nasi klienci są naszą inspiracją
Firmowy certyfikat przetwórstwa ekologicznego EKO Piekarni Kiełtyka obejmuje ponad 60 produktów, a ich wypieki można co tydzień kupić na odbywających się w Warszawie i Katowicach BioBazarach.
Klaster Podkarpackie Smaki to zrzeszenie podkarpackich producentów żywności regionalnej, tradycyjnej i ekologicznej opartych o dwa ważne kryteria: jakość i tradycję.
W Radiu VIA – audycja ze smakiem
Radio Via zaprasza na kulinarne podróże po regionie w towarzystwie ludzi, dla których gastronomia to pasja i sens życia.
II Powiatowy Festiwal Tradycji i Kuchni Myśliwskiej
Narol w niedzielę, 11 września br., okazał się stolicą podkarpackich myśliwych. Najlepiej można było przekonać się o jakości serwowanych dań w trakcie konkursu kulinarnego „Myśliwskie Smaki” na najlepszą potrawę z dziczyzny, w którym udział wzięło 8 kół łowieckich.
Podkarpackie akcenty w Krynicy
Podkarpackie wyroby cieszyły się dużym zainteresowaniem podczas XXVI Forum Ekonomicznego w Krynicy Zdrój. Szczególną furorę wśród uczestników spotkania robiły - oferowane na stoisku do degustacji - winne grona z płatkami róży otoczone bryndzą.
Spełniło się pragnienie jednego z krytyków kulinarnych, aby pierogowa gorączka podniosła rangę tego dania do miana narodowej potrawy – polskiego pieroga.
Posmakuj derenia na wiele sposobów
V Międzynarodowy Festiwal Derenia w Arboretum Bolestraszyce k. Przemyśla już w niedzielę, 11 września br. Niepowtarzalna okazja spróbowania wyrobów z owoców tego krzewu: galaretki, kompot, żele, konfitura, dżem, a także nieśmiertelna nalewka dereniówka.
Łowcze dziedzictwo przyrodniczo-kulinarne Ziemi Lubaczowskiej
Kulturę i tradycje kulinarne kół łowieckich promuje kolejny - wydany przez Powiat Lubaczowski - album „Dziedzictwo przyrodniczo- kulinarne Kół Łowieckich na Ziemi Lubaczowskiej”.
Po raz 16. w Wiązownicy (powiat jarosławski) w niedzielę, 11 września br., odbędzie się spotkanie Kół Gospodyń Wiejskich prezentujących tradycyjne potrawy wiejskie.
II Powiatowy Festiwal Tradycji i Kuchni Myśliwskiej
W niedzielę, 11 września br., na stadionie w Narolu odbędzie się II Powiatowy Festiwal Tradycji i Kuchni Myśliwskiej. W jej trakcie m.in. konkurs na najlepszą potrawę z dziczyzny i nalewkę oraz poczęstunek z kuchni myśliwskiej.