Aktualności

Po raz ostatni w tym roku

  • 20-10-2016
Muzeum Kultury Ludowej w Kolbuszowej zaprasza do wspólnego gotowania z Janiną Olszowy tym razem w sobotę, 22 października br.

Mamy powody do dumy

  • 19-10-2016
ZPOW Orzech z Kolbuszowej (członek Klastra Podkarpackie Smaki) podczas „Targów Polagra Food” w Poznaniu otrzymał - na 17 produktów - znak „Poznaj Dobrą Żywność”.

Dyniowe szaleństwo w Ambasadorskiej

  • 19-10-2016
W Restauracji Hotelu Ambasadorskiego w Rzeszowie do początku listopada br. obowiązuje specjalna „dyniowa” karta menu.

Magiczne śniadania w Chacie Nad Wisłokiem

  • 19-10-2016
Jak wygląda prawdziwa agroturystyka? A jak turystyka wiejska? Jedno je powinno łączyć – korzystanie z darów pola, sadu i lasu w przygotowaniu posiłków, a także dużo pozytywnej energii dla „letników”.

Uczyli się jak robić dobre wina

  • 18-10-2016
Produkcja win musujących, słomkowych, lodowych i likierowych - to zagadnienia jakimi w miniony weekend zajmowali się słuchacze Studium Praktycznego Winiarstwa.

Chata Wędrowca kończy sezon

  • 17-10-2016
Chata Wędrowca w Wetlinie - bo bardzo ciężkiej pracy w sezonie wiosenno-letnim - powoli przygotowuje się do odpoczynku i snu zimowego.

O poszukiwaniu narodowych smaków

  • 17-10-2016
Szczyt prezydentów państw Grupy Wyszehradzkiej: Polski, Czech, Słowacji i Węgier w Rzeszowie i Łańcucie już za nami. Przez kilka dni temat ten nie schodził z czołówek polskich i podkarpackich mediów.

W Kolbuszowej kapuściane gotowanie

  • 17-10-2016
W sobotę, 22 października br., w godz. 11.00-14.00 w Muzeum Kultury Ludowej w Kolbuszowej rozpoczną się ostatnie zajęcia z cyklu prezentującego kuchnię lasowiacką. Kuchenną bohaterką spotkania będzie kapusta, ponieważ obok ziemniaków, kaszy i grochu jest jednym z podstawowych składników potraw z regionu Puszczy Sandomierskiej.

Prezydenci wyjechali najedzeni

  • 16-10-2016
Restauracja Hotelu Ambasadorskiego w Rzeszowie (Rynek 13-14) została wybrana do obsługi kulinarnej spotkania prezydentów Grupy Wyszehradzkiej na zamku w Łańcucie.

Polanka w elitarnym gronie

  • 16-10-2016
Wśród wyróżnionych lokali VI edycji przewodnika Poland 100 Best Restaurants znalazła się Restauracja Hotelu Polanka w Krośnie, jedyna z terenu województwa podkarpackiego, obiekt na Szlaku Kulinarnym Podkarpackie Smaki.
1  «««  116 | 117 | 118 | 119 | 120 | 121 | 122 | 123 | 124  »»»  286
BIURO PROJEKTU: STOWARZYSZENIE NA RZECZ ROZWOJU I PROMOCJI PODKARPACIA PRO CARPATHIA UL. RYNEK 16 35-064 RZESZÓW
Polityka prywatności
PROJEKT WSPÓŁFINANSOWANY PRZEZ SZWAJCARIĘ W RAMACH SZWAJCARSKIEGO PROGRAMU WSPÓŁPRACY Z NOWYMI KRAJAMI CZŁONKOWSKIMI UNII EUROPEJSKIEJ
PROJECT SUPPORTED BY A GRANT FROM SWITZERLAND THROUGH THE SWISS CONTRIBUTION TO THE ENLARGED EUROPEAN UNION