Będą uczyć produkcji wina w kwewri
Fundacja Na Rzecz Rozwoju i Promocji Winiarstwa Galicja Vitis podpisała memorandum o współpracy z Narodową Agencją Wina Ministerstwa Rolnictwa Gruzji w Tbilisi.
Czemu są Winne Dwa Misie?
Najnowsze dzieło Bieszczadzkiego Browaru Ursa Maior - piwo w stylu Belgian Style Sour Ale - nawiązuje do tradycyjnych, kwaśnych piw belgijskich z regionu Flandrii.
„Nasze Dobre…”, bo z Klastra Podkarpackie Smaki
Kapituła konkursu Nasze Dobre Podkarpackie 2016 - po zapoznaniu się z 27 zakwalifikowanymi do konkursu produktami i usługami - wybrała najlepsze produkty regionu.
Pyszna, domowa kuchnia „Wacławówki”
Krótka karta, dania dopracowane do perfekcji, przygotowywane na bieżąco. Tak właśnie jest w Karczmie Wacławówka (Rzeszów, ul. Strażacka 7).
Restytucja serowarstwa w Podkarpackiem – c.d.
Na terenie województwa podkarpackiego sery z mleka krowiego, owczego lub koziego wytwarza ok. 200 gospodarstw, ale tylko pięć (!) z nich może je sprzedawać.
Jest takie miejsce w Krośnie
Restauracja Naftaya w Hotelu Nafta Krosno (ul. Lwowska 21), obiekt na Szlaku Kulinarnym Podkarpackie Smaki, wnosi w podkarpacką gastronomię zdecydowanie nową jakość.
Podkarpackie Smaki w realu
A gdyby tak marką Podkarpackie Smaki oznaczyć produkty wytwarzane na zlecenie w wybranych podkarpackich zakładach produkcyjnych.
Dynia z amerykańskim rodowodem
Dynia - warzywo, które pojawia się w naszej kuchni jesienią, i przez kilka tygodni zajadamy się nim gotując, przecierając, piekąc, robią konfitury i - to co szczególnie zostaje w naszej kulinarnej pamięci - wyśmienite zupy.
Stwórz tradycyjne wypieki
Muzeum Regionalne w Stalowej Woli zaprasza w październiku na niedzielne spotkania warsztatowe poświęcone tradycyjnym wypiekom.
Gdzie zjeść wyśmienite lody przez cały rok?
Mamy w Rzeszowie Hotel Ambasadorski, a w nim znaną łasuchom Cukiernię Wiedeńską (Rynek 13-14), gdzie lodowe specjały będą wreszcie dostępne cały czas.