KALENDARZ IMPREZ

Środa, 20 Września 2017
Pon Wto Śro Czw Pią Sob Nie
        01 02 03
04 05 06 07 08 09 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30  

Aktualności

Szlak Kulinarny Podkarpackie Smaki

  • 19-09-2017
Szlak liczy 50 obiektów, dzięki czemu należy do największych szlaków kulinarnych w Polsce. Jego celem jest promowanie zwiedzania regionu poprzez jego bogatą tradycje kulinarną i poznawanie Podkarpackiego poprzez wrażenia kulinarne. W obiektach gastronomicznych można zamówić proziaki, hreczanyki, fuczki, klepak czy zalewajkę oraz inne tradycyjne potrawy. A „smakami regionalnymi” może interesować się każdy, niezależnie od wieku, płci czy narodowości. I na koniec to co najważniejsze - sztuka kulinarna jest jedyną dziedziną sztuki, która przemawia do wszystkich pięciu ludzkich zmysłów, z tym tak czułym dla naszej pamięci – smakiem.

Żywność z dostawą do domu

  • 19-09-2017
Podkarpacką żywność wysoko ceni za jakość blisko 27% Polaków, jak wynika z ogólnopolskich badań wykonanych na zlecenie Urzędu Marszałkowskiego Województwa Podkarpackiego. To duże zainteresowanie produktami „made in Podkarpackie” postanowiło wykorzystać Stowarzyszenie „Pro Carpathia”, które uruchomiło e-sklep oferujący produkty z tego regionu. Sklep internetowy - www.sklep.podkarpackiesmaki.pl - oferujący tradycyjną, regionalną i ekologiczną żywność wytwarzaną w Podkarpackiem w ciągu dwóch miesięcy podwoił liczbę oferowanych produktów.

Nowa smakowitość z Podkarpacia

  • 18-09-2017
Konfitura z derenia i czarnej jagody to kolejna nowość z linii dereniowych produktów Podkarpackie Smaki, ale teraz w innej odsłonie, bo z czarną jagodą.

III Podkarpacki Festiwal Szarlotki w Pstrągowej

  • 18-09-2017
I Ty możesz zostać Podkarpackim Mistrzem Szarlotki 2017! Weź udział w Konkursie na Szarlotkę, przyjdź z własną szarlotką na Podkarpacki Festiwal Szarlotki do Siedliska Janczar w Pstrągowej w niedzielę, 1 października br.

Nasze najlepsze kozie sery

  • 17-09-2017
Działające od lat w beskidzkiej Mszanie Rodzinne Gospodarstwo Ekologiczne „FIGA” Maziejuków o powierzchni 130 ha produkuje jedne z najlepszych tradycyjnych serów w regionie.

Tworzymy Szlak Kultury Wołoskiej

  • 17-09-2017
Wydarzenie „Wołoska Koliba - Folkowe Spotkania na pasterskim szlaku” przez dwa dni weekendu trwało w beskidzkiej Osławicy i Daliowej.

Europejskie Dni Dziedzictwa w skansenie

  • 16-09-2017
W niedzielę, 17 września br., w parku etnograficznym odbędzie się świętowanie Europejskich Dni Dziedzictwa. Towarzyszyć temu będzie świetna muzyka Alicji i Jacka Hałasów.

Wołoska Koliba

  • 15-09-2017
W dniach 16-17 września br. odbędzie się wydarzenie pn. „Wołoska Koliba - Folkowe spotkania na pasterskim szlaku”. Pierwszy dzień w Bacówce u Franosa w Osławicy, drugi w Daliowej k. Jaślisk.

Sięgnij po specjały z „Jasiołki”

  • 14-09-2017
Gdy szukamy dobrej szynki, kiełbasy, kabanosów czy innych klasycznych wędlin to często pierwsze skojarzenie dotyczy… Podkarpackiego – ostoi tradycyjnych produktów i potraw.

Eko bomba” dostępna już w e-sklepie

  • 13-09-2017
EKO Piekarnia Kiełtyka z Łężan koło Krosna produkuje - dla osób stosujących dietę bezglutenową - wyroby piekarnicze bez glutenu.

Tradycją polskiego Kresu oczarowani

  • 12-09-2017
Zespół Kresowa Osada w Baszni Dolnej (gm. Lubaczów) to idealne miejsce dla miłośników historii, tradycyjnego jadła i aktywnej turystyki w otoczeniu naturalnej przyrody.
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9  »»»  230
BIURO PROJEKTU: STOWARZYSZENIE NA RZECZ ROZWOJU I PROMOCJI PODKARPACIA PRO CARPATHIA UL. RYNEK 16 35-064 RZESZÓW
PROJEKT WSPÓŁFINANSOWANY PRZEZ SZWAJCARIĘ W RAMACH SZWAJCARSKIEGO PROGRAMU WSPÓŁPRACY Z NOWYMI KRAJAMI CZŁONKOWSKIMI UNII EUROPEJSKIEJ
PROJECT SUPPORTED BY A GRANT FROM SWITZERLAND THROUGH THE SWISS CONTRIBUTION TO THE ENLARGED EUROPEAN UNION