KALENDARZ IMPREZ

Piątek, 22 Lutego 2019
Pon Wto Śro Czw Pią Sob Nie
        01 02 03
04 05 06 07 08 09 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28      

Aktualności

Szlak Kulinarny Podkarpackie Smaki

  • 20-02-2019
Szlak liczy 45 obiektów, dzięki czemu należy do największych szlaków kulinarnych w Polsce. Jego celem jest promowanie zwiedzania regionu poprzez jego bogatą tradycje kulinarną i poznawanie Podkarpackiego poprzez wrażenia kulinarne. W obiektach gastronomicznych można zamówić proziaki, hreczanyki, fuczki, klepak czy zalewajkę oraz inne tradycyjne potrawy. A „smakami regionalnymi” może interesować się każdy, niezależnie od wieku, płci czy narodowości. I na koniec to co najważniejsze - sztuka kulinarna jest jedyną dziedziną sztuki, która przemawia do wszystkich pięciu ludzkich zmysłów, z tym tak czułym dla naszej pamięci – smakiem.

Podkarpackie Smaki w sieci, i już nie tylko

  • 17-02-2019
Sklep internetowy - www.sklep.podkarpackiesmaki.pl - ma już za sobą dwa lata istnienia. Jego klienci cenią komfort i wygodę, pod ręką mają kilkaset produktów spożywczych tradycyjnych, regionalnych i ekologicznych wytworzonych w Podkarpackiem, które w większości powstają w rodzinnych firmach.

Nowe pomysły, nowi kontrahenci, nowe szanse

  • 16-02-2019
Cztery dni Międzynarodowych Targów Żywności Ekologicznej BIOFACH w Norymberdze za nami. Wystawiający swoje produkty na narodowym stoisku Polski podkarpaccy przedsiębiorcy sumują nawiązane kontakty i potencjalne kontrakty.

Smak prawdziwego chleba

  • 10-02-2019
Zakład Cukierniczo-Piekarniczy „IZA” Izabela Szczęch w Rzeszowie (ul. Puławskiego 1) wytwarza chleb oraz wyroby piekarnicze, a także ciasta i ciasteczka.

Entuzjasta orkisza

  • 07-02-2019
W polskiej tradycji żywieniowej podstawą jest pieczywo, a szczególnie chleb tradycyjny, na zakwasie.

Junior Culinary Cap - mamy zwycięzcę z Rzeszowa

  • 06-02-2019
Krzysztof Kowalski, uczeń klasy IV technika żywienia i usług gastronomicznych w Zespole Szkół Gospodarczych im. Mikołaja Spytka-Ligęzy w Rzeszowie zwyciężył w prestiżowym Ogólnopolskim Konkursie Kulinarnym Junior Culinary Cap.

Tropem dobrego chleba

  • 05-02-2019
Rodzinna piekarnia Elżbieta Nawłoka „HELVA” w Rzeszowie działa od 1996 r. Obecnie we własnym zakładzie przy ul. Reformackiej w Rzeszowie. Jest to nowoczesny obiekt, w którym powstają wyroby piekarnicze i cukiernicze wytwarzane według tradycyjnych receptur.

Radosna Twórczość dobrego smaku

  • 04-02-2019
Piekarnia Victorius w Boguchwale - członek Klastra Podkarpackie Smaki - to miejsce gdzie na bazie sezonowych produktów pieką i gotują ludzi z pasją.

Pieką od 143 lat

  • 03-02-2019
Fabryka Ciast i Cukrów Dr Stanisława Gurgula z Jarosławia to najdłużej – nieprzerwanie – działające przedsiębiorstwo z sektora przetwórstwa spożywczego w województwie podkarpackim.

Krzysztof Kowalski w finale Junior Culinary Cap

  • 31-01-2019
W finale drugiej edycji Ogólnopolskiego Konkursu Kulinarnego Junior Culinary Cap znalazł się Krzysztof Kowalski, uczeń z Zespołu Szkół Gospodarczych im. Mikołaja Spytka-Ligęzy w Rzeszowie, który w ubiegłym roku zdobył I miejsce na konkursie.

Proziaki w nowych odsłonach

  • 31-01-2019
O nowościach w menu Restauracji Stolarnia w Rzeszowie (ul. Słowackiego 8) już było, teraz szczegóły.
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9  »»»  260
BIURO PROJEKTU: STOWARZYSZENIE NA RZECZ ROZWOJU I PROMOCJI PODKARPACIA PRO CARPATHIA UL. RYNEK 16 35-064 RZESZÓW
PROJEKT WSPÓŁFINANSOWANY PRZEZ SZWAJCARIĘ W RAMACH SZWAJCARSKIEGO PROGRAMU WSPÓŁPRACY Z NOWYMI KRAJAMI CZŁONKOWSKIMI UNII EUROPEJSKIEJ
PROJECT SUPPORTED BY A GRANT FROM SWITZERLAND THROUGH THE SWISS CONTRIBUTION TO THE ENLARGED EUROPEAN UNION