KALENDARZ IMPREZ

, 19 Listopada 2017
Pon Wto Śro Czw Pią Sob Nie
    01 02 03 04 05
06 07 08 09 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30      

Aktualności

Szlak Kulinarny Podkarpackie Smaki

  • 17-11-2017
Szlak liczy 50 obiektów, dzięki czemu należy do największych szlaków kulinarnych w Polsce. Jego celem jest promowanie zwiedzania regionu poprzez jego bogatą tradycje kulinarną i poznawanie Podkarpackiego poprzez wrażenia kulinarne. W obiektach gastronomicznych można zamówić proziaki, hreczanyki, fuczki, klepak czy zalewajkę oraz inne tradycyjne potrawy. A „smakami regionalnymi” może interesować się każdy, niezależnie od wieku, płci czy narodowości. I na koniec to co najważniejsze - sztuka kulinarna jest jedyną dziedziną sztuki, która przemawia do wszystkich pięciu ludzkich zmysłów, z tym tak czułym dla naszej pamięci – smakiem.

Żywność z dostawą do domu

  • 16-11-2017
Podkarpacką żywność wysoko ceni za jakość blisko 27% Polaków, jak wynika z ogólnopolskich badań wykonanych na zlecenie Urzędu Marszałkowskiego Województwa Podkarpackiego. To duże zainteresowanie produktami „made in Podkarpackie” postanowiło wykorzystać Stowarzyszenie „Pro Carpathia”, które uruchomiło e-sklep oferujący produkty z tego regionu. Sklep internetowy - www.sklep.podkarpackiesmaki.pl - oferujący tradycyjną, regionalną i ekologiczną żywność wytwarzaną w Podkarpackiem w ciągu dwóch miesięcy podwoił liczbę oferowanych produktów.

Proziaki pomysłem na promocję

  • 14-11-2017
Arkadiusz Wejer, Szef Kuchni Restauracji Garden w Hotelu Hilton Garden Inn Rzeszów wita gości przybyłych na Kongres 590 w Jasionce... proziakami!

„Garncarzom” stuknęło 5 lat

  • 13-11-2017
W sobotę, 18 listopada br., w Medyni Głogowskiej święto i to z niespodziankami. W 2012 r. w budynku stylizowanym na chałupę zbudowaną z bali rozpoczęła tam działalność Karczma u Garncarzy.

Podkarpackie produkty na Stacjach Paliw GROSAR

  • 11-11-2017
Półka Podkarpackie Smaki z naszymi produktami regionalnymi, tradycyjnymi i ekologicznymi – wytwarzanymi przez przedsiębiorstwa rodzinne z Podkarpackiego - została wprowadzona do trzech stacji paliw firmy Grosar Mistrzowskie Paliwa.

Gęsina i dobre wina

  • 09-11-2017
Szef Kuchni Restauracji Bosko w Przemyślu zadbał, aby jego specjalnemu menu weekendowemu związanemu ze świętomarcińskimi zwyczajami towarzyszyły wyjątkowe i niepowtarzalne trunki.

Konfitura z derenia z Certyfikatem

  • 07-11-2017
Podczas X Forum Rynku Spożywczego i Handlu w Warszawie podkarpacka konfitura z derenia i czarnej jagody uzyskała „Certyfikat Dobry Produkt”.

Historia ze smakiem

  • 07-11-2017
W niedzielę, 12 listopada br., w Rymanowie w Hotelu-Restauracji „Jaś Wędrowniczek” (ul. Bieleckiego 8) na zainteresowanych czeka niezwykła - także kulinarna - lekcja historii.

Boski dereń Rysia Podkarpackiego

  • 05-11-2017
O działaniach Stowarzyszenia „Pro Carpathia” z Rzeszowa promującego dereń jako „owoc Podkarpacia” pisaliśmy już nie raz.

Magiczne Bieszczady w Orelcu

  • 04-11-2017
Unikalne miejscu na bieszczadzkiej mapie Podkarpackiego czyli Gospodarstwo Agroturystyczne Zagroda Magija Twórcze Bieszczady w Orelcu.

Wyjątkowe niedzielne zestawy

  • 03-11-2017
Miejsce magiczne także kulinarnie czyli Kresowa Osada w Baszni Dolnej k. Lubaczowa zapraszamy w niedzielę, 5 listopada br., do restauracji, w której dostępne będą specjalne dania degustacyjne.
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9  »»»  233
BIURO PROJEKTU: STOWARZYSZENIE NA RZECZ ROZWOJU I PROMOCJI PODKARPACIA PRO CARPATHIA UL. RYNEK 16 35-064 RZESZÓW
PROJEKT WSPÓŁFINANSOWANY PRZEZ SZWAJCARIĘ W RAMACH SZWAJCARSKIEGO PROGRAMU WSPÓŁPRACY Z NOWYMI KRAJAMI CZŁONKOWSKIMI UNII EUROPEJSKIEJ
PROJECT SUPPORTED BY A GRANT FROM SWITZERLAND THROUGH THE SWISS CONTRIBUTION TO THE ENLARGED EUROPEAN UNION