KALENDARZ IMPREZ

, 20 Października 2019
Pon Wto Śro Czw Pią Sob Nie
  01 02 03 04 05 06
07 08 09 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31      

Aktualności

Szlak Kulinarny Podkarpackie Smaki

  • 19-10-2019
Szlak liczy 47 obiektów, dzięki czemu należy do największych szlaków kulinarnych w Polsce. Jego celem jest promowanie zwiedzania regionu poprzez jego bogatą tradycje kulinarną i poznawanie Podkarpackiego poprzez wrażenia kulinarne. W obiektach gastronomicznych można zamówić proziaki, hreczanyki, fuczki, stolniki czy zalewajkę oraz inne tradycyjne potrawy. A „smakami regionalnymi” może interesować się każdy, niezależnie od wieku, płci czy narodowości. I na koniec to co najważniejsze - sztuka kulinarna jest jedyną dziedziną sztuki, która przemawia do wszystkich pięciu ludzkich zmysłów, z tym tak czułym dla naszej pamięci – smakiem.

Dumni z „medalowych” pierogów

  • 18-10-2019
Podczas targów NATURA FOOD & beECO 2019 w Łodzi rodzinne przedsiębiorstwo Ekopierożek AR Szelc z Krosna – członek Klastra Podkarpackie Smaki - została niezwykle wyróżnione. Ich ekologiczne pierogi z mięsem zdobyły ZŁOTY MEDAL w kategorii „Produkt ekologiczny”.

Sklep Podkarpackie Smaki na Expo-Łódź

  • 17-10-2019
Od jutra trwa największa impreza związana z żywnością organiczną w Polsce - Natura Food & beECO w Łodzi. Pośród wypełnionych towarem hal szukajcie również stoiska Stowarzyszenia „Pro Carpathia”, animatora Klastra Podkarpackie Smaki.

Niezwykle buraczki zasmażane

  • 15-10-2019
Zakład Przetwórstwa Owocowo-Warzywnego „ORZECH” z Kolbuszowej specjalizuje się w produkcji szerokiej gamy sałatek, dżemów, powideł, marmolad, przetworów z pieczarek, papryk, ogórków oraz wielu innych ze świeżych warzyw i owoców.

Festiwal Szarlotki – do zobaczenia za rok

  • 14-10-2019
W niedzielę,13 października br. w Siedlisko Janczar dokonano ważnego wyboru. 4-osobowa komisja jurorska uznała za najlepszą szarlotkę przygotowaną przez Monikę Marut, która tym samym została Podkarpackim Mistrzem Szarlotki 2019.

Na jesienną nutę

  • 12-10-2019
Gospoda Pod Białą Górą w Sanoku działa w budynku starego, drewnianego spichlerza z 1732 r., który postawiono tuż przy wejściu do Muzeum Budownictwa Ludowego. Jak na karczmę przystało jest tu ciemna izba z drewnianymi ławami do siedzenia i duża weranda z małymi stolikami.

Prawdziwe smaki wieprzowiny

  • 08-10-2019
Niska świadomość w społeczeństwie dotycząca zalet wieprzowiny i jej przetworów odzwierciedla się w ilości konsumowanych produktów z tej grupy.

Lato schowało się we Fiore!

  • 07-10-2019
Cukiernia Fiore w Przemyślu(ul. Kazimierza Wielkiego 17b, czynna codziennie w godz. 10.00-20.00) - obiekt na Szlaku Kulinarnym Podkarpackie Smaki - to dla wielu smakoszy najsłynniejsze lody w tej części Polski, a także wyśmienite ciasta i torty produkcji własnej.

Esencja podkarpackiego smaku

  • 06-10-2019
Produkowana w Zakładzie Mięsnym Smak-Górno w Górnie jest oparta na starej recepturze przekazywanej z pokolenia na pokolenie, posiada specyficzny i delikatny smak, choć nie zawiera wyszukanych przypraw.

Jesienna Giełda Ogrodnicza

  • 04-10-2019
Podkarpacki Ośrodek Doradztwa Rolniczego zaprasza 5-6 października br. do Boguchwały na Targi Innowacji, XIV Jesienną Giełdę Ogrodniczą połączoną z Podkarpackim Świętem Winobrania 2019 oraz III Ogólnopolską Wystawą Królików.

„na Styku Kultur”

  • 03-10-2019
Fundacja Pro Arte et Historia zaprasza w sobotę, 5 października br., od godz.13:00 do Zamku w Baranowie Sandomierskim na II edycję Festiwalu na Styku Kultur.
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9  »»»  268
BIURO PROJEKTU: STOWARZYSZENIE NA RZECZ ROZWOJU I PROMOCJI PODKARPACIA PRO CARPATHIA UL. RYNEK 16 35-064 RZESZÓW
Polityka prywatności
PROJEKT WSPÓŁFINANSOWANY PRZEZ SZWAJCARIĘ W RAMACH SZWAJCARSKIEGO PROGRAMU WSPÓŁPRACY Z NOWYMI KRAJAMI CZŁONKOWSKIMI UNII EUROPEJSKIEJ
PROJECT SUPPORTED BY A GRANT FROM SWITZERLAND THROUGH THE SWISS CONTRIBUTION TO THE ENLARGED EUROPEAN UNION