KALENDARZ IMPREZ

, 8 Grudnia 2019
Pon Wto Śro Czw Pią Sob Nie
            01
02 03 04 05 06 07 08
09 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          

Aktualności

Szlak Kulinarny Podkarpackie Smaki

  • 02-12-2019
Szlak liczy 47 obiektów, dzięki czemu należy do największych szlaków kulinarnych w Polsce. Jego celem jest promowanie zwiedzania regionu poprzez jego bogatą tradycje kulinarną i poznawanie Podkarpackiego poprzez wrażenia kulinarne. W obiektach gastronomicznych można zamówić proziaki, hreczanyki, fuczki, stolniki czy zalewajkę oraz inne tradycyjne potrawy. A „smakami regionalnymi” może interesować się każdy, niezależnie od wieku, płci czy narodowości. I na koniec to co najważniejsze - sztuka kulinarna jest jedyną dziedziną sztuki, która przemawia do wszystkich pięciu ludzkich zmysłów, z tym tak czułym dla naszej pamięci – smakiem.

Restauracja Garden: dania zdrowe jak ryba

  • 02-12-2019
Tak w pełnej krasie prezentują się nowe dania, które od dzisiaj wzbogacają menu Restauracja Garden. Co ważne istotnym elementem każdej z nich jest jeden z gatunków ryb słodkowodnych: jesiotr, tołpyga i karp pozyskanych z Gospodarstwa Rybackiego sygnowanego marką Smolin Fish z Rudy Różanieckiej (gm. Lubaczów).

„Boska” gęsina w Przemyślu

  • 08-11-2019
W czasie weekendu, 8-10 listopada br., codziennie od godz. 17.00 w Restauracji BOSKO w Przemyślu (ul. Władycze 1) będziemy karmieni pysznymi daniami w połączeniu ze specjalnie dedykowanymi winami z Winnicy Turnau.

Kresowa Osada z gęsiną

  • 07-11-2019
Przez dwa dni odbywać się będzie Święto Gęsiny w Kresowej Osadzie w Baszni Dolnej (gm. Lubaczów), obiekt na Szlaku Kulinarnym Podkarpackie Smaki.

Tego jeszcze nie było - gęsina w proziaku

  • 06-11-2019
Restauracja Habana Sports BBQ w Rzeszowie proponuje mocne połączenie tradycji świętomarcińskiej czyli gęsię z naszym podkarpackim dziedzictwem kulinarnym czyli proziakiem. A wszystko to wymyślił szefa kuchni Marcina (zbieżność imion nieprzypadkowa).

Szynk Rzeszowski: wieczór pieśni patriotycznych

  • 05-11-2019
Właściciele Restobaru Szynk Rzeszowski w Rzeszowie zapraszają wszystkich zainteresowanych w niedzielę, 10 listopada br., od godz. 19.30 na niezwykłe wydarzenie kulturalne. Wstęp bezpłatny.

Smolin Fish – rybna jakość sama w sobie

  • 04-11-2019
Gospodarstwo rybackie Zarządu Dóbr Smolin gospodaruje na 220 ha stawów w Rudzie Różanieckiej (Lubaczowskie). Od połowy października br. uruchomiło nowy punkt sprzedaży - w postaci fishtrucka - w Galerii Millenium Hall w Rzeszowie, zlokalizowany w przeszklonym łączniku obok bazarku z warzywami.

Gęsina na św. Marcina w Bosko

  • 03-11-2019
Maciej Łabuński, szef kuchni i właściciel Restauracji BOSKO w Przemyślu zaprasza w najbliższy weekend (8-10 listopada br.). Wydarzeniu towarzyszyć będą dania z najlepszej jakości gęsiną, doskonałe polskie wina i niepowtarzalny klimat.

Restauracja Folk: świętowanie przy stole

  • 02-11-2019
Hotel Bristol Tradition & Luxury i Restauracja Folk w Rzeszowie (Rynek 20-23) zapraszają w dniach 04-17 listopada br. - zgodnie z dobrą, patriotyczną tradycją - na wyśmienite dania z gęsiny.

Po prostu proziaki

  • 02-11-2019
Proziaki to placki mączne z dodatkiem sody oczyszczonej. W Podkarpackiem mają udokumentowaną tradycję wyrobu od ponad 150 lat. Mają różne nazwy: proziołki, prosioki, sodziaki, placki na sodzie, a nawet łosuchy (Ulanów), a le efekt końcowy ich przygotowań jest zawsze ten sam.

Kuchnia najwyższych lotów w zasięgu ręki

  • 31-10-2019
Zamek Dubiecko k. Przemyśla to miejsce wyjątkowe, w którym teraźniejszość przenika się z przeszłością, a jeśli dobrze się wsłuchać to w starych, zamkowych murach słychać jeszcze echo dawnych głosów, śmiechu i staropolskiego ucztowania…
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9  »»»  269
BIURO PROJEKTU: STOWARZYSZENIE NA RZECZ ROZWOJU I PROMOCJI PODKARPACIA PRO CARPATHIA UL. RYNEK 16 35-064 RZESZÓW
Polityka prywatności
PROJEKT WSPÓŁFINANSOWANY PRZEZ SZWAJCARIĘ W RAMACH SZWAJCARSKIEGO PROGRAMU WSPÓŁPRACY Z NOWYMI KRAJAMI CZŁONKOWSKIMI UNII EUROPEJSKIEJ
PROJECT SUPPORTED BY A GRANT FROM SWITZERLAND THROUGH THE SWISS CONTRIBUTION TO THE ENLARGED EUROPEAN UNION