KALENDARZ IMPREZ

Środa, 22 Stycznia 2020
Pon Wto Śro Czw Pią Sob Nie
    01 02 03 04 05
06 07 08 09 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

Aktualności

Szlak Kulinarny Podkarpackie Smaki

  • 15-01-2020
Szlak liczy 47 obiektów, dzięki czemu należy do największych szlaków kulinarnych w Polsce. Jego celem jest promowanie zwiedzania regionu poprzez jego bogatą tradycje kulinarną i poznawanie Podkarpackiego poprzez wrażenia kulinarne. W obiektach gastronomicznych można zamówić proziaki, hreczanyki, fuczki, stolniki czy zalewajkę oraz inne tradycyjne potrawy. A „smakami regionalnymi” może interesować się każdy, niezależnie od wieku, płci czy narodowości. I na koniec to co najważniejsze - sztuka kulinarna jest jedyną dziedziną sztuki, która przemawia do wszystkich pięciu ludzkich zmysłów, z tym tak czułym dla naszej pamięci – smakiem.

Nowe pomysły w mądrej głowie

  • 14-01-2020
Kuchnią Restauracji Simple w Hotel Blue Diamond w Nowej Wsi koło Rzeszowa – obiekt na Szlaku Kulinarnym Podkarpackie Smaki - kieruje nowa osoba. Dorota Szostecka ma 17-letnie doświadczenie na stanowisku szefa kuchni, a w gastronomii działa już od ponad 20 lat.

Europejska kuchnia w smaku czterech tart

  • 13-01-2020
Nowy rok to dobry czas na podróże te małe i duże. Z tego założenia wyszedł Arkadiusz Pączka, szef kuchni Restauracji The Garden Grille & Bar w Hotelu Hilton Garden Inn Rzeszów – obiekt na Szlaku Kulinarnym Podkarpackie Smaki. I z tej okazji zaprasza w aromatyczną, kulinarną podróż po Europie szlakiem tarty.

Czekolada na frasunki

  • 12-01-2020
Pogoda nie sprzyja, zamiast styczniowej zimy, mamy styczniową jesienio-wiosnę. Nastrój więc nie najlepszy, chociaż dopiero początek roku. Jak przekonać organizm do większej produkcji endorfin - hormonu szczęścia, dzięki któremu możemy odczuwać przyjemność, a nawet euforię? Spróbujcie naszych czekolad z dereniem!

Kolejne medale dla browarników

  • 08-12-2019
W finale Gali Finałowej Konkursu Piw Rzemieślniczych Kraft Roku 2019 produkowane w Starym Browarze Rzeszowskim piwa, obiekt na Szlaku Kulinarnym Podkarpackie Smaki, otrzymały dwa medale.

EKO nowość ze SMAK-GÓRNA

  • 04-12-2019
Z dobrego mięsa powstają dobre wędliny - to banał. Jednak od tego jak hodowane są zwierzęta, czym karmione, a także od procesu technologicznego przerabiającego surowiec zależy jakość produktu końcowego, czyli np. wędliny lub wyrobu garmażeryjnego.

Opowieści z Głębi Miasta

  • 03-12-2019
Niezwykła historia o tym jak praca oscarowego artysty z Australii trafiła na etykietę innowacyjnego piwa z Bieszczad i co z tego wynikło.

Restauracja Garden: dania zdrowe jak ryba

  • 02-12-2019
Tak w pełnej krasie prezentują się nowe dania, które od dzisiaj wzbogacają menu Restauracja Garden. Co ważne istotnym elementem każdej z nich jest jeden z gatunków ryb słodkowodnych: jesiotr, tołpyga i karp pozyskanych z Gospodarstwa Rybackiego sygnowanego marką Smolin Fish z Rudy Różanieckiej (gm. Lubaczów).

„Boska” gęsina w Przemyślu

  • 08-11-2019
W czasie weekendu, 8-10 listopada br., codziennie od godz. 17.00 w Restauracji BOSKO w Przemyślu (ul. Władycze 1) będziemy karmieni pysznymi daniami w połączeniu ze specjalnie dedykowanymi winami z Winnicy Turnau.

Kresowa Osada z gęsiną

  • 07-11-2019
Przez dwa dni odbywać się będzie Święto Gęsiny w Kresowej Osadzie w Baszni Dolnej (gm. Lubaczów), obiekt na Szlaku Kulinarnym Podkarpackie Smaki.

Tego jeszcze nie było - gęsina w proziaku

  • 06-11-2019
Restauracja Habana Sports BBQ w Rzeszowie proponuje mocne połączenie tradycji świętomarcińskiej czyli gęsię z naszym podkarpackim dziedzictwem kulinarnym czyli proziakiem. A wszystko to wymyślił szefa kuchni Marcina (zbieżność imion nieprzypadkowa).
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9  »»»  270
BIURO PROJEKTU: STOWARZYSZENIE NA RZECZ ROZWOJU I PROMOCJI PODKARPACIA PRO CARPATHIA UL. RYNEK 16 35-064 RZESZÓW
Polityka prywatności
PROJEKT WSPÓŁFINANSOWANY PRZEZ SZWAJCARIĘ W RAMACH SZWAJCARSKIEGO PROGRAMU WSPÓŁPRACY Z NOWYMI KRAJAMI CZŁONKOWSKIMI UNII EUROPEJSKIEJ
PROJECT SUPPORTED BY A GRANT FROM SWITZERLAND THROUGH THE SWISS CONTRIBUTION TO THE ENLARGED EUROPEAN UNION