KALENDARZ IMPREZ

Czwartek, 21 Czerwca 2018
Pon Wto Śro Czw Pią Sob Nie
        01 02 03
04 05 06 07 08 09 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30  

Aktualności

Szlak Kulinarny Podkarpackie Smaki

  • 19-06-2018
Szlak liczy 50 obiektów, dzięki czemu należy do największych szlaków kulinarnych w Polsce. Jego celem jest promowanie zwiedzania regionu poprzez jego bogatą tradycje kulinarną i poznawanie Podkarpackiego poprzez wrażenia kulinarne. W obiektach gastronomicznych można zamówić proziaki, hreczanyki, fuczki, klepak czy zalewajkę oraz inne tradycyjne potrawy. A „smakami regionalnymi” może interesować się każdy, niezależnie od wieku, płci czy narodowości. I na koniec to co najważniejsze - sztuka kulinarna jest jedyną dziedziną sztuki, która przemawia do wszystkich pięciu ludzkich zmysłów, z tym tak czułym dla naszej pamięci – smakiem.

Szkolenie dla rolników

  • 19-06-2018
Konferencja „Strefa Inspiracji - Jak odnieść sukces - produkcja, sprzedaż, marketing” odbędzie się podczas „Dni Otwartych Drzwi Podkarpackiego Ośrodka doradztwa Rolniczego – Boguchwała 2018”, w sobotę 23 czerwca br., w godz. 10.00-13.00 w Boguchwale. Wstęp wolny.

Przy przejeździe przez Nową Dębę – noga z gazu

  • 18-06-2018
Jeśli nie jadłeś jeszcze w Karczmie Jorgula w Nowej Dębie, obiekt na Szlaku Kulinarnym Podkarpackie Smaki, to nie trać okazji, aby posmakować czegoś, co na długo zostanie w Twojej – kulinarnej – pamięci.

Podkarpackie Smaki w sieci, i już nie tylko

  • 18-06-2018
Sklep internetowy - www.sklep.podkarpackiesmaki.pl - ma już za sobą blisko półtora roku istnienia. Jego klienci cenią komfort i wygodę, pod ręką mają kilkaset produktów spożywczych tradycyjnych, regionalnych i ekologicznych wytworzonych w Podkarpackiem, które w większości powstają w rodzinnych firmach.

To był raj smakoszy dobrych serów

  • 17-06-2018
O tym, że produkcja serów w małych gospodarstwach cieszy się w Podkarpackiem coraz większą popularnością, a potencjał naszego województwa w tej kwestii jest bardzo duży mogli się przekonać wszyscy, którzy odwiedzili I Podkarpacki Festiwal w Ustrzykach Dolnych.

Niepodległa Polska Smakuje!

  • 16-06-2018
„Polska Smakuje” - to hasło Pikniku Poznaj Dobrą Żywność, który odbył się w Warszawie na terenie Wyścigów Konnych na Służewcu.

Festiwal smakoszy serów

  • 16-06-2018
Produkcję i konsumpcję serów propagować ma I Podkarpacki Festiwalu Serów organizowany przez województwa podkarpackie i powiat bieszczadzki.

W Huwnikach uprawiają derenia

  • 15-06-2018
Projekt „Dydaktyczny obiekt do kształcenia w sprawach mniej znanych roślin owocowych” został zrealizowany przez Stowarzyszenie Dziedzictwa Europy Środkowej w Przemyślu.

Unikalna książka kucharska

  • 14-06-2018
Książka Krzysztofa Antoniszaka, Kuchnia Bieszczadu z pogranicza łemkowsko-bojkowskiego do kupienia na stronie www.sklep.podkarpackiesmaki.pl w cenie 15,74 zł plus koszty wysyłki.

Podkarpacki dereń

  • 12-06-2018
Na początku 2017 r. Stowarzyszenie „Pro Carpathia” z Rzeszowa, od lat zajmujące się promocją tradycyjnej żywności w Podkarpackiem, zaproponowało, aby owoc derenia uznać za symbol kresowej tradycji naszego regionu.

O dobrym jedzeniu w wiekowej chałupie

  • 11-06-2018
Gospoda Pod Białą Górą działa od lat w budynku starego, drewnianego spichlerza z 1732 r., który znajduje się w sąsiedztwie wejścia do Muzeum Budownictwa Ludowego w Sanoku.
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9  »»»  248
BIURO PROJEKTU: STOWARZYSZENIE NA RZECZ ROZWOJU I PROMOCJI PODKARPACIA PRO CARPATHIA UL. RYNEK 16 35-064 RZESZÓW
PROJEKT WSPÓŁFINANSOWANY PRZEZ SZWAJCARIĘ W RAMACH SZWAJCARSKIEGO PROGRAMU WSPÓŁPRACY Z NOWYMI KRAJAMI CZŁONKOWSKIMI UNII EUROPEJSKIEJ
PROJECT SUPPORTED BY A GRANT FROM SWITZERLAND THROUGH THE SWISS CONTRIBUTION TO THE ENLARGED EUROPEAN UNION