KALENDARZ IMPREZ

Środa, 25 Kwietnia 2018
Pon Wto Śro Czw Pią Sob Nie
            01
02 03 04 05 06 07 08
09 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30            

Aktualności

Szlak Kulinarny Podkarpackie Smaki

  • 21-04-2018
Szlak liczy 50 obiektów, dzięki czemu należy do największych szlaków kulinarnych w Polsce. Jego celem jest promowanie zwiedzania regionu poprzez jego bogatą tradycje kulinarną i poznawanie Podkarpackiego poprzez wrażenia kulinarne. W obiektach gastronomicznych można zamówić proziaki, hreczanyki, fuczki, klepak czy zalewajkę oraz inne tradycyjne potrawy. A „smakami regionalnymi” może interesować się każdy, niezależnie od wieku, płci czy narodowości. I na koniec to co najważniejsze - sztuka kulinarna jest jedyną dziedziną sztuki, która przemawia do wszystkich pięciu ludzkich zmysłów, z tym tak czułym dla naszej pamięci – smakiem.

W Dubiecku nowe smaki

  • 21-04-2018
Szefowie kuchni restauracji Zamek Dubiecko, obiekt na Szlaku Kulinarnym Podkarpackie Smaki, zapraszają w środę, 2 maja br., od godz. 17.00 na specjalną degustację nowej kary menu.

Wiosenna Giełda Ogrodnicza

  • 20-04-2018
W niedzielę, 22 kwietnia br., w godz. 12.00-16.00 w Kresowej Osadzie w miejscowości Basznia Dolna k. Lubaczowa (ul. Kolejowa 16) odbędzie się Wiosenna Giełda Ogrodnicza.

Zbiory wiosennych miodów mogą być słabsze

  • 19-04-2018
- Gwałtowne ocieplenie sprawiło jednoczesne kwitnienie wielu drzew i krzewów, co zaskoczyło pszczoły. W efekcie mogą być słabsze zbiory miodów wiosennych - uważa prezes Wojewódzkiego Związku Pszczelarzy w Rzeszowie Tadeusz Dylon.

Żywność z dostawą do domu

  • 18-04-2018
Podkarpacką żywność wysoko ceni za jakość blisko 27% Polaków, jak wynika z ogólnopolskich badań wykonanych na zlecenie Urzędu Marszałkowskiego Województwa Podkarpackiego. To duże zainteresowanie produktami „made in Podkarpackie” postanowiło wykorzystać Stowarzyszenie „Pro Carpathia”, które uruchomiło e-sklep oferujący produkty z tego regionu. Sklep internetowy - www.sklep.podkarpackiesmaki.pl - oferuje tradycyjną, regionalną i ekologiczną żywność wytwarzaną w Podkarpackiem.

Już za kilka dni Restaurant Week Rzeszów

  • 16-04-2018
Od środy 18 kwietnia br. do końca miesiąca odbędzie się kolejna edycja festiwalu Restaurant Week pod hasłem „Wyjdźmy do restauracji”. Po raz trzeci Restaurant Week odbędzie się także w Rzeszowie.

Redyk na początku maja

  • 14-04-2018
W tym roku wypas owiec na południu województwa podkarpackiego rozpocznie się na początku maja. Wypas na górskich pastwiskach opóźni się o dwa, trzy tygodnie.

Smaczne ryby i pasztety

  • 13-04-2018
Zapraszamy w dniach 20-22 kwietnia br. do Kielc na ECO Style na wspaniałe ryby z Gospodarstwa Rybackiego Smolin Fish z Rudy Różanieckiej k. Lubaczowa.

Chleb prosto z pieca

  • 12-04-2018
Rodzinna piekarnia „G.W. Kłaczyńscy” Witold Kłaczyński, w której wypiekane jest naturalne pieczywo żytnie, istnieje od 25 lat.

Łosoś, pstrąg i karp

  • 11-04-2018
Karczma Polska w Mielcu zaprasza na rybne frykasy.

Nasze podkarpackie proziaki

  • 10-04-2018
Restauracja Rejtana 1 w Rzeszowie do swojego menu dołączyła tradycyjne, podkarpackie proziaki.
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9  »»»  243
BIURO PROJEKTU: STOWARZYSZENIE NA RZECZ ROZWOJU I PROMOCJI PODKARPACIA PRO CARPATHIA UL. RYNEK 16 35-064 RZESZÓW
PROJEKT WSPÓŁFINANSOWANY PRZEZ SZWAJCARIĘ W RAMACH SZWAJCARSKIEGO PROGRAMU WSPÓŁPRACY Z NOWYMI KRAJAMI CZŁONKOWSKIMI UNII EUROPEJSKIEJ
PROJECT SUPPORTED BY A GRANT FROM SWITZERLAND THROUGH THE SWISS CONTRIBUTION TO THE ENLARGED EUROPEAN UNION