KALENDARZ IMPREZ

, 16 Grudnia 2018
Pon Wto Śro Czw Pią Sob Nie
          01 02
03 04 05 06 07 08 09
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

Aktualności

Szlak Kulinarny Podkarpackie Smaki

  • 10-12-2018
Szlak liczy 50 obiektów, dzięki czemu należy do największych szlaków kulinarnych w Polsce. Jego celem jest promowanie zwiedzania regionu poprzez jego bogatą tradycje kulinarną i poznawanie Podkarpackiego poprzez wrażenia kulinarne. W obiektach gastronomicznych można zamówić proziaki, hreczanyki, fuczki, klepak czy zalewajkę oraz inne tradycyjne potrawy. A „smakami regionalnymi” może interesować się każdy, niezależnie od wieku, płci czy narodowości. I na koniec to co najważniejsze - sztuka kulinarna jest jedyną dziedziną sztuki, która przemawia do wszystkich pięciu ludzkich zmysłów, z tym tak czułym dla naszej pamięci – smakiem.

….. i jesz ile chcesz

  • 12-12-2018
Restauracja Jaś Wędrowniczek w Rymanowie zaprasza 16 grudnia br. (niedziela) w godz. 13.00-17.00 na „Wigilijny brunch”.

W Kresowej pieką, smażą, gotują

  • 10-12-2018
Kresowa Osada w Baszni Dolnej (gm. Lubaczów) do piątku, 14 grudnia br., przyjmuje zapisy na dania wigilijne.

EKOGALA jeszcze dzisiaj

  • 08-12-2018
Jeszcze przez sobotę (8 grudnia br.) w Jasionce k. Rzeszowa w G2Arena czynna jest EKOGALA - Międzynarodowe Targi Produktów i Żywności Wysokiej Jakości

Wędliny ze smakiem

  • 07-12-2018
Zakład Mięsny „Smak-Górno” działa od 1991 r. produkujący pełny asortyment wędlin, szynek, wędzonek, wyrobów podrobowych, garmażeryjnych i konserw w słojach.

Podkarpackie smaki w „Kanonie kuchni polskiej”

  • 06-12-2018
Ministerstwo Rolnictwa i Rozwoju Wsi zaprosiło miłośników kuchni polskiej do współpracy przy projekcie „Kanon kuchni polskiej - Polskie dziedzictwo kulinarne”, którego celem jest kodyfikacja i określenie cech kuchni polskiej.

Wędliny jak dawniej

  • 05-12-2018
Już trzecie pokolenie rodziny Osip w Wierzawicach k. Leżajska (Podkarpackie) angażuje się w branżę wędliniarską. Masarnia prowadzona od 2012 r. przez Zygmunta Osipa to klasyczna firma rodzinna.

Wigilijne potrawy na wynos

  • 03-12-2018
Kuchnia Karczma Jorgula w Nowej Dębie, obiekt na Szlaku Kulinarnym Podkarpackie Smaki, to rekordzista w daniach przygotowywanych na świąteczny stół. Ich usługa cateringowa obejmuje blisko 40 przystawek, zup, potraw i słodkości na wigilijną wieczerzę i dni świąteczne po niej.

Nowe smaki U Garncarzy

  • 02-12-2018
Kuchnia Karczmy u Garncarzy w Medyni Głogowskiej zaprasza na nowości z dań głównych i deserów z zimowej karty menu.

Tradycja świątecznych potraw

  • 02-12-2018
Siedlisko Janczar w Pstrągowej, obiekt na Szlaku Kulinarnym Podkarpackie Smaki, prezentuje listę domowych dań wigilijnych, najlepszych tradycyjnych świątecznych potraw, prawdziwie polskich smaków dostępnych w ich ofercie cateringowej z okazji Świąt Bożego Narodzenia.

Grudzień upłynie pod znakiem pierogów

  • 01-12-2018
Gdzie? W Hilton Garden Inn Rzeszów. Taką deklarację złożył szef kuchni Arkadiusz Pączka, który zaprasza na pierogi o wyjątkowych smakach.
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9  »»»  256
BIURO PROJEKTU: STOWARZYSZENIE NA RZECZ ROZWOJU I PROMOCJI PODKARPACIA PRO CARPATHIA UL. RYNEK 16 35-064 RZESZÓW
PROJEKT WSPÓŁFINANSOWANY PRZEZ SZWAJCARIĘ W RAMACH SZWAJCARSKIEGO PROGRAMU WSPÓŁPRACY Z NOWYMI KRAJAMI CZŁONKOWSKIMI UNII EUROPEJSKIEJ
PROJECT SUPPORTED BY A GRANT FROM SWITZERLAND THROUGH THE SWISS CONTRIBUTION TO THE ENLARGED EUROPEAN UNION