KALENDARZ IMPREZ

Piątek, 26 Maja 2017
Pon Wto Śro Czw Pią Sob Nie
01 02 03 04 05 06 07
08 09 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        

Aktualności

Żywność z dostawą do domu

  • 25-05-2017
Podkarpacką żywność wysoko ceni za jakość blisko 27% Polaków, jak wynika z ogólnopolskich badań wykonanych na zlecenie Urzędu Marszałkowskiego Województwa Podkarpackiego. To duże zainteresowanie produktami „made in Podkarpackie” postanowiło wykorzystać Stowarzyszenie „Pro Carpathia”, które uruchomiło e-sklep oferujący produkty z tego regionu. Sklep internetowy - www.sklep.podkarpackiesmaki.pl - oferujący tradycyjną, regionalną i ekologiczną żywność wytwarzaną w Podkarpackiem w ciągu dwóch miesięcy podwoił liczbę oferowanych produktów.

W e-sklepie mamy ekologiczne wędliny

  • 26-05-2017
Zakład Mięsny „Jasiołka” z Dukli powstał w 1996 r. i od razu wszedł w segment tradycyjnych, z czasem także i ekologicznych wędlin.

W proziakiem w ręku

  • 26-05-2017
W niedzielę, 28 maja br., w Muzeum Budownictwa Ludowego w Sanoku otwarcie 43. Jarmarku Folklorystycznego.

Promowałam podkarpackie produkty w Singapurze

  • 25-05-2017
Tydzień, w dniach 14-21 maja br., trwała misja polskich przedsiębiorców sektora rolno-spożywczego w Singapurze, w tym mocna ekipa z Podkarpackiego.

Mamy powody do dumy

  • 25-05-2017
Podkarpackie ryby słodkowodne są fenomenalne, a potrawy z nich wykonane to mistrzostwo świata smaku.

Takiego dżemu nigdzie nie znajdziecie

  • 25-05-2017
Stowarzyszenie „Pro Carpathia”, od lat zajmujące się promocją tradycyjnej żywności w Podkarpackiem, przygotowało linię produktów spożywczych z dereniem, uznając ten owoc za symbol kresowej tradycji regionu.

Szlak Kulinarny Podkarpackie Smaki

  • 25-05-2017
Szlak liczy 50 obiektów, dzięki czemu należy do największych szlaków kulinarnych w Polsce. Jego celem jest promowanie zwiedzania regionu poprzez jego bogatą tradycje kulinarną i poznawanie Podkarpackiego poprzez wrażenia kulinarne. W obiektach gastronomicznych można zamówić proziaki, hreczanyki, fuczki, klepak czy zalewajkę oraz inne tradycyjne potrawy. A „smakami regionalnymi” może interesować się każdy, niezależnie od wieku, płci czy narodowości. I na koniec to co najważniejsze - sztuka kulinarna jest jedyną dziedziną sztuki, która przemawia do wszystkich pięciu ludzkich zmysłów, z tym tak czułym dla naszej pamięci – smakiem.

Większość winnic na Podkarpaciu przyjmuje turystów

  • 24-05-2017
Spośród ponad 150 winnic istniejących na Podkarpaciu blisko 60 proc. przyjmuje turystów. - Właściciele gospodarstw winiarskich proponują m.in. zwiedzanie winnic, degustacje, kupno wina - powiedziała prezes Ewa Wawro z fundacji Galicja Vitis.

I pośpiewają i jeść dadzą

  • 24-05-2017
W niedzielę, 28 maja br., w miejscowości Hadle Szklarskie odbędzie się 2. Regionalny Przegląd Zespołów Śpiewaczych i Tradycyjnych Potraw „Majówka pod Jaworem”.

Polacy coraz chętniej sięgają po polskie marki

  • 23-05-2017
Już 7 na 10 badanych (w roku 2016 tylko 6 na 10) przyznaje, że „polskość" marki zachęca ich do zakupu - wynika z raportu Open Research „Patriotyzm konsumencki Polaków 2017".

Chyba najsmaczniejsza impreza w roku

  • 23-05-2017
W sobotę, 27maja br., odbędzie się Święto Golonki Podkarpackiej z Pilzna. Impreza tradycyjnie w Barze Taurus przy ul Bujnowskiego 60 w Pilznie.
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9  »»»  229
BIURO PROJEKTU: STOWARZYSZENIE NA RZECZ ROZWOJU I PROMOCJI PODKARPACIA PRO CARPATHIA UL. RYNEK 16 35-064 RZESZÓW
PROJEKT WSPÓŁFINANSOWANY PRZEZ SZWAJCARIĘ W RAMACH SZWAJCARSKIEGO PROGRAMU WSPÓŁPRACY Z NOWYMI KRAJAMI CZŁONKOWSKIMI UNII EUROPEJSKIEJ
PROJECT SUPPORTED BY A GRANT FROM SWITZERLAND THROUGH THE SWISS CONTRIBUTION TO THE ENLARGED EUROPEAN UNION