Aktualności

Kapuśniaczki lubię szczególnie

  • 18-11-2016
Proziaki dla wielu są synonimem podkarpackiej, wiejskiej kuchni. Dołączyłbym do tego także kapuśniaczki, które w różnych wersjach pieczone są w piekarniach i cukierniach w naszym regionie.

Pij i wspieraj bieszczadzką przyrodę

  • 17-11-2016
Piwo Bieszczadzcy Mocarze to innowacyjny efekt współpracy Bieszczadzkiej Wytwórni Piwa Ursa Maior z Uherców Mineralnych ze znanym fotografem Mateuszem Matysiakiem. Dochód ze sprzedaży wspiera ochronę dzikich zwierząt w miejscu gdzie jest ich dom.

Z Babcinej Spiżarni

  • 16-11-2016
Już za kilka dni, w sobotę 19 listopada br., w Domu Kultury w Maleniskach rozpocznie się szósta edycja konkursu przetworów tradycyjnych z powiatu jarosławskiego „Z Babcinej Spiżarni”.

Jedzenie i kultura

  • 15-11-2016
Koncert polskiej aktorki teatralnej i filmowej Marty Bizoń odbędzie się w piątek, 18 listopada br. o godz. 20.00 w Karczmie Jorgula w Nowej Dębie.

Tu zapomnisz o bożym świecie

  • 14-11-2016
Jest takie magiczne miejsce gdzie czas zwalnia, a my zapominamy o bożym świecie. Zwie się Cukiernią Fiore, a zlokalizowane jest w Przemyślu przy ul. Kazimierza Wielkiego 17B.

Beskidzkie miody są w Rzeszowie

  • 12-11-2016
Tradycja w liczącym 240 uli Ekologicznym Gospodarstwie Pszczelarskim EKO BAŁON w Niżnej Łące (gm. Miejsce Piastowe) - własność Marty i Krzysztofa Bałon - kontynuowana jest już w trzecim pokoleniu.

„Piękny Jaś” z Wrzaw

  • 11-11-2016
Stowarzyszenie Producentów Fasoli Tycznej „Piękny Jaś” we Wrzawach zrzesza 32 rolników – producentów fasoli tycznej „Piękny Jaś”, z których 11 prowadzi uprawę zgodną z certyfikatem.

Smacznego w Przemyślu

  • 10-11-2016
W dniach 11-13 listopada br. świętomarcińska gęsina zawita - już po raz trzeci - do Restauracji Cuda Wianki (Przemyśl, Rynek 5).

Świętomarcińskie zwyczaje

  • 10-11-2016
Trwają także intensywne przygotowania - do dnia 11 listopada br. - w Karczma Pod Semaforem w Bachórzu.

Gęsina na Szlaku

  • 10-11-2016
Z okazji Dnia Świętego Marcina szef kuchni restauracji w Kresowej Osadzie w Baszni Dolnej k. Lubaczowa przygotował specjalne menu z gęsiny.
1  «««  113 | 114 | 115 | 116 | 117 | 118 | 119 | 120 | 121  »»»  286
BIURO PROJEKTU: STOWARZYSZENIE NA RZECZ ROZWOJU I PROMOCJI PODKARPACIA PRO CARPATHIA UL. RYNEK 16 35-064 RZESZÓW
Polityka prywatności
PROJEKT WSPÓŁFINANSOWANY PRZEZ SZWAJCARIĘ W RAMACH SZWAJCARSKIEGO PROGRAMU WSPÓŁPRACY Z NOWYMI KRAJAMI CZŁONKOWSKIMI UNII EUROPEJSKIEJ
PROJECT SUPPORTED BY A GRANT FROM SWITZERLAND THROUGH THE SWISS CONTRIBUTION TO THE ENLARGED EUROPEAN UNION