Muzeum Kultury Ludowej w Kolbuszowej zaprasza do wspólnego gotowania z Janiną Olszowy tym razem w sobotę, 22 października br., tydzień wcześniej od planowanej daty. Zajęcia odbywają się w godz. 11.00-14.00 w kuchni w dawnej szkole z Trzebosi. Koszt: 25 zł/osoba.
W menu październikowych zajęć nadal królować będzie kapusta. W skansenowskiej kuchni uczestnicy przygotują lasowiacki bigos, sznycle z kapustą i kapuśniaki drożdżowe. Na koniec wspólnie ich posmakują. Jak zwykle będzie domowo i tradycyjnie.
Na warsztaty zapraszamy przede wszystkim osoby, które stawiają pierwsze kroki w kuchni i lubią doborowe towarzystwo. Umiejętności kulinarne się przydadzą, ale nie są wymagane, bo razem dużo łatwiej przygotować danie. Przepisy są tak skomponowane przez Janinę Olszowy, że krok po kroku prowadzą po zawiłościach kuchennych tajemnic. Babcia Jasia przy tym pomaga, snując opowieści o kulinarnych tradycjach.
Liczba miejsc jest ograniczona, zapisy: +48 17 227 12 96 lub sekretariat@muzeumkolbuszowa.pl