W sobotę., 15 października br., odbył się finał VI edycji przewodnika Poland 100 Best Restaurants, który w tym roku odbył się w Małopolsce w Szczawnicy w Dworku Gościnnym. Wśród setki wyróżnionych lokali znalazła się Restauracja Hotelu Polanka w Krośnie, jedyna z terenu województwa podkarpackiego, obiekt na Szlaku Kulinarnym Podkarpackie Smaki. A Mariusz Zalichta, Szef Kuchni restauracji został wybrany najlepszym Szefem Kuchni regionu wschodniego 2016.
Konkurs i zarazem przewodnik po najlepszych restauracjach w Polsce to prestiżowy, pierwszy i jedyny w skali kraju projekt o takim zasięgu i formule. Wybrane restauracje w głównej mierze oceniane są bowiem przez konsumentów dzięki czemu ocena jest bardziej obiektywna i wiarygodna niż recenzja jednego lub garstki krytyków kulinarnych. Na końcowy wynik składają się: ocena restauracji przeprowadzona przez ankieterów wśród klientów ją odwiedzających, głosowania na stronie internetowej akcji, głosowania w mediach społecznościowych a także ocena inspektorów przeprowadzona podczas badania Mystery Shopping.