Co z przyszłością naszych wędzonek
W związku z dobiegającym w przyszłym roku końcem 3-letniego okresu przejściowego europoseł Tomasz Poręba spotkał się z komisarzem Vytenisem Andriukaitisem, apelując o bezterminowe wyłączenie wszystkich produktów wędzonych tradycyjnie z zapisów rozporządzenia.
W Jaśle powstaje właśnie Muzeum Lizaka, którego twórcy szukają środków na jego uruchomienie m.in. w funduszach crowdfundingowych.
Nowe menu dla restauracji serwujących karty sezonowe to wysiłek zarówno dla kuchni, jak i obsługi kelnerskiej. Pierwsi muszą dobrze przygotować, a drudzy sprzedać zaproponowane potrawy.
Roztoczańskie miody w Rzeszowie
W Rzeszowie produkty z pasieki Nathalie i Jerzego Leban można kupić w „UNGE” sklepie cynamonowo-oliwkowym zlokalizowanym w podwórzu kamienicy przy ul. Grunwaldzkiej 14.
U naszych południowych sąsiadów
XVII. Dni Otwartych Piwnic w dniach 25 – 26 listopada br. u naszych południowych sąsiadów od Bratysławy aż po Trnawę.
Magia Andrzejkowych wróżb
Szumne obchody Andrzejkowe połączone z wieczorem wróżb i magii oraz wiele innych atrakcji czekają na nas na wielu imprezach w naszym regionie.
Restauracja Cuda Wianki w Przemyślu (Rynek 5) dołączyła do grupy obiektów gastronomicznych w Podkarpackiem, które umieściły w swoim menu proziaki.
Mistrz nie tylko od trufli
Mirosław Pelczar z Korczyny k. Krosna - Mistrz Polski Cukierników - stworzył kolekcję 20 wyśmienitych, świątecznych trufli ręcznie wykonanych.
Jarosławskie dobrą tradycją kulinarną stoi
W czasie szóstej edycji konkursu przetworów tradycyjnych z powiatu jarosławskiego „Z Babcinej Spiżarni”, który odbył się w Domu Kultury w Maleniskach w szranki stanęło 15 kobiecych zespołów.
We Lwowie wywalczyli brąz
Na międzynarodowym konkursie HORECA SHOW we Lwowie załoga Karczma Solina Jędrulowa Chata w składzie Patryk Madera i Dima Shovkun wywalczyła brązowy medal.