Mikołaj przyjedzie do Kresowej
Przyprószyło nieco śniegiem, a to znak, że Święty pakuje prezenty! Kresowa Osada w Baszni Dolnej (gm. Lubaczów) zaprasza do skorzystania z mikołajkowej oferty i udziału w warsztatach świątecznych.
Świąteczny Kiermasz Ekonomii Społecznej
Świąteczny Kiermasz Ekonomii Społecznej, podczas którego swoją ofertę zaprezentuje blisko 20 wystawców, odbędzie się w sobotę, 3 grudnia br., w godz. 11.00-17.00 w atrium CH Plaza Rzeszów.
Gęsie smaki w Ambasadorskim
- Jeszcze tylko kilka dni, no na pewno do niedzieli starczy nam dobrej gęsiny dla smakoszy tego mięsa – informuje Dorota Pajęcka, Szefowa Kuchni Restauracji Hotelu Ambasadorskiego w Rzeszowoe.
Bractwa Flisackiego od lat 25
W 2016 r. mieszkańcy Ulanowa świętują ważne dla lokalnej społeczności rocznice: czterechsetlecie nadania praw miejskich przez króla Zygmunta III Wazę oraz 25-lecie reaktywacji działalności Bractwa Flisackiego pod wezwaniem św. Barbary.
Nieodłącznym towarzyszem bożonarodzeniowych przygotowań od strony kulinarnej jest oczywiście piernik.
Ratuj bieszczadzkie niedźwiedzie
Kupując najnowsze piwo z Bieszczad - „Ursę Drapieżnika” - nie zbawisz świata, ale możesz uratować największe polskie drapieżniki. Dochód z jego sprzedaży będzie wspierać Pogotowie dla Niedźwiedzi.
W Polsce od blisko pięciu wieków
Nalewki to alkoholowe wyciągi z owoców, korzeni, kwiatów lub ziół (bądź mieszaniny składników), zazwyczaj o 40-45 procentowej zawartości alkoholu.
Z urodzinowymi życzeniami
Wszystkich amatorów ciekawych smaków zaprasza Restauracja Naftaya - obiekt na Szlaku Kulinarnym Podkarpackie Smaki - w Hotelu Nafta Krosno na wspólne świętowanie pierwszego roku działalności.
Tylko cztery podkarpackie przybytki kulinarne, na 460 zamieszczonych z całej Polski restauracji, znalazły się w III edycji „Żółtego Przewodnika Gault&Millau Polska 2017”.
Trzy wyroby ze znakiem „Jakość Tradycja”
Wypiekiem chleba na drewnie Anna Surmacz-Kałamarz zajmuje się od 2000 r. I od początku stosuje dawne metody produkcji, według regionalnych receptur odszukanych i pieczołowicie zebranych.