Aktualności

Mikołaj przyjedzie do Kresowej

  • 02-12-2016
Przyprószyło nieco śniegiem, a to znak, że Święty pakuje prezenty! Kresowa Osada w Baszni Dolnej (gm. Lubaczów) zaprasza do skorzystania z mikołajkowej oferty i udziału w warsztatach świątecznych.

Świąteczny Kiermasz Ekonomii Społecznej

  • 02-12-2016
Świąteczny Kiermasz Ekonomii Społecznej, podczas którego swoją ofertę zaprezentuje blisko 20 wystawców, odbędzie się w sobotę, 3 grudnia br., w godz. 11.00-17.00 w atrium CH Plaza Rzeszów.

Gęsie smaki w Ambasadorskim

  • 01-12-2016
- Jeszcze tylko kilka dni, no na pewno do niedzieli starczy nam dobrej gęsiny dla smakoszy tego mięsa – informuje Dorota Pajęcka, Szefowa Kuchni Restauracji Hotelu Ambasadorskiego w Rzeszowoe.

Bractwa Flisackiego od lat 25

  • 01-12-2016
W 2016 r. mieszkańcy Ulanowa świętują ważne dla lokalnej społeczności rocznice: czterechsetlecie nadania praw miejskich przez króla Zygmunta III Wazę oraz 25-lecie reaktywacji działalności Bractwa Flisackiego pod wezwaniem św. Barbary.

Piernikowy grudzień

  • 01-12-2016
Nieodłącznym towarzyszem bożonarodzeniowych przygotowań od strony kulinarnej jest oczywiście piernik.

Ratuj bieszczadzkie niedźwiedzie

  • 01-12-2016
Kupując najnowsze piwo z Bieszczad - „Ursę Drapieżnika” - nie zbawisz świata, ale możesz uratować największe polskie drapieżniki. Dochód z jego sprzedaży będzie wspierać Pogotowie dla Niedźwiedzi.

W Polsce od blisko pięciu wieków

  • 30-11-2016
Nalewki to alkoholowe wyciągi z owoców, korzeni, kwiatów lub ziół (bądź mieszaniny składników), zazwyczaj o 40-45 procentowej zawartości alkoholu.

Z urodzinowymi życzeniami

  • 29-11-2016
Wszystkich amatorów ciekawych smaków zaprasza Restauracja Naftaya - obiekt na Szlaku Kulinarnym Podkarpackie Smaki - w Hotelu Nafta Krosno na wspólne świętowanie pierwszego roku działalności.

Nasi wśród najlepszych

  • 28-11-2016
Tylko cztery podkarpackie przybytki kulinarne, na 460 zamieszczonych z całej Polski restauracji, znalazły się w III edycji „Żółtego Przewodnika Gault&Millau Polska 2017”.

Trzy wyroby ze znakiem „Jakość Tradycja”

  • 27-11-2016
Wypiekiem chleba na drewnie Anna Surmacz-Kałamarz zajmuje się od 2000 r. I od początku stosuje dawne metody produkcji, według regionalnych receptur odszukanych i pieczołowicie zebranych.
1  «««  111 | 112 | 113 | 114 | 115 | 116 | 117 | 118 | 119  »»»  286
BIURO PROJEKTU: STOWARZYSZENIE NA RZECZ ROZWOJU I PROMOCJI PODKARPACIA PRO CARPATHIA UL. RYNEK 16 35-064 RZESZÓW
Polityka prywatności
PROJEKT WSPÓŁFINANSOWANY PRZEZ SZWAJCARIĘ W RAMACH SZWAJCARSKIEGO PROGRAMU WSPÓŁPRACY Z NOWYMI KRAJAMI CZŁONKOWSKIMI UNII EUROPEJSKIEJ
PROJECT SUPPORTED BY A GRANT FROM SWITZERLAND THROUGH THE SWISS CONTRIBUTION TO THE ENLARGED EUROPEAN UNION