Aktualności

Smacznego w Przemyślu

  • 10-11-2016

W dniach 11-13 listopada br. świętomarcińska gęsina zawita - już po raz trzeci - do Restauracji Cuda Wianki (Przemyśl, Rynek 5), obiekt na Szlaku Kulinarnym Podkarpackie Smaki.


Przygotowana została specjalna wkładka weekendowa z nie mniej specjalnym menu w postaci:

• rosół z gęsiny z makaronem naleśnikowym, mięsem gęsim i lubczykiem.

• noga gęsia pieczona z marynacie korzennej z mandarynkami i rozmarynem w sosie pieczeniowym na podrobach gęsich. Podawana z puree z dyni, opiekanymi ziemniaczkami i szparagówką.

• a na deser wariacja na temat klasycznej śliwki w czekoladzie czyli sernik czekoladowy ze śliwką i czekoladowym ganache.

 

Rezerwacje stolików: 533 090 999.

BIURO PROJEKTU: STOWARZYSZENIE NA RZECZ ROZWOJU I PROMOCJI PODKARPACIA PRO CARPATHIA UL. RYNEK 16 35-064 RZESZÓW
Polityka prywatności
PROJEKT WSPÓŁFINANSOWANY PRZEZ SZWAJCARIĘ W RAMACH SZWAJCARSKIEGO PROGRAMU WSPÓŁPRACY Z NOWYMI KRAJAMI CZŁONKOWSKIMI UNII EUROPEJSKIEJ
PROJECT SUPPORTED BY A GRANT FROM SWITZERLAND THROUGH THE SWISS CONTRIBUTION TO THE ENLARGED EUROPEAN UNION