Aktualności

Podkarpackie Smaki w realu

  • 23-10-2016

A gdyby tak marką Podkarpackie Smaki oznaczyć produkty wytwarzane na zlecenie w wybranych podkarpackich zakładach produkcyjnych. Niedużych, ale nastawionych na produkcję tradycyjną czy regionalną, a nawet ekologiczną. A gdyby tak zaprosić do współpracy czołówkę szefów kuchni działających w rzeszowskich, markowych restauracjach. Niech podpowiedzą, jakie ich zdaniem smaki będą na topie, będą wyznacznikiem podkarpackiej jakości.

 

Stowarzyszenie „Pro Carpathia” zaprosiło trójkę Szefów Kuchni z rzeszowskich restauracji: Dorotę Pajęcką z Restauracji Hotelu Ambasadorskiego, Marcina Pasternaka z Restauracji Radość i Arkadiusza Wejera z Restauracji Wesele Hotelu Bristol. Zaproponowaliśmy im dobór konkretnego jednego składnika jako „podkarpackiego” wyróżnika” i słowo stało się ciałem – przed nami pojawiło się 10 słoiczków z ich wersją konfitury o wyjątkowym, oryginalnym, wręcz autorskim, smaku. Komisja – na czele z Ambasadorem Marki Podkarpackie Smaki Marcinem Purgaczem – oceniała i wybrała. Tak wyglądał przebieg panelu testowego.

BIURO PROJEKTU: STOWARZYSZENIE NA RZECZ ROZWOJU I PROMOCJI PODKARPACIA PRO CARPATHIA UL. RYNEK 16 35-064 RZESZÓW
Polityka prywatności
PROJEKT WSPÓŁFINANSOWANY PRZEZ SZWAJCARIĘ W RAMACH SZWAJCARSKIEGO PROGRAMU WSPÓŁPRACY Z NOWYMI KRAJAMI CZŁONKOWSKIMI UNII EUROPEJSKIEJ
PROJECT SUPPORTED BY A GRANT FROM SWITZERLAND THROUGH THE SWISS CONTRIBUTION TO THE ENLARGED EUROPEAN UNION