Aktualności

Teatr etniczny ma głos

  • 18-03-2015
W sobotę, 21 marca br., w Centrum Kultury im. Józefa Mehoffera w Ropczycach odbędą się Polsko-Ukraińskie Spotkania Teatralne. Wstęp bezpłatny.

Pieczywo musi przestać być anonimowe

  • 17-03-2015
Obecna sytuacja w polskiej branży piekarniczej jest zdecydowanie niekorzystna. Z roku na rok dochodzi do spadku spożycia pieczywa, rynek kurczy się w bardzo szybkim tempie. Wśród przyczyn wymienia się m.in. zmianę nawyków żywieniowych, w tym zwiększanie roli produktów gotowych i przetworzonych.

Esencja kulinarna z Podkarpacia

  • 16-03-2015
Proziaki to placki mączne z dodatkiem sody oczyszczonej, których proces wytwarzania na ziemiach dzisiejszego województwa podkarpackiego ma udokumentowaną tradycję wyrobu od ponad 150 lat.

„Enoturystyka dla wszystkich”

  • 15-03-2015
To kolejne szkolenie weekendowe przygotowane przez Podkarpacką Akademię Wina w Jaśle. Adresowane jest nie tylko do pracowników biur podróży i organizatorów wyjazdów turystycznych.

Zrób to sam - warsztaty wielkanocne w Pilźnie

  • 14-03-2015
Kolejna edycja warsztatów wielkanocnych organizowanych przez Stowarzyszenie Lokalną Grupę Działania „LIWOCZ”. Tym razem uczestnicy szkolenia zapoznają się z metodą quillingu, za pomocą którego wykonają kartkę świąteczną, będą tworzyć jajka wielkanocne ze sznurka oraz stroik z naturalnych ozdób.

Tradycja ze smakiem

  • 13-03-2015
Zakład Uboju i Przerobu Mięsa należący do Jana Fołty w Markowej uruchomił w Galerii Millenium Hall (al. Kopisto 1), na parterze (naprzeciwko sklepu Piotr i Paweł) „wyspę” handlową z własnymi wyrobami wędliniarskimi.

Mistrz rybiego smaku

  • 12-03-2015
Sławomir Szura, Szef Kuchni Restauracji U Schabińskiej w Jaśle swój kunszt kulinarny w temacie ryby pokazał przygotowując specjalnego - wigilijnego – szczupaka. Teraz prezentuje pstrąga w wersji LONG, dostarczonego na specjalne zamówienie na kolację biznesową w Jaśle.

Na zgłoszenia na Szlak czekamy do 16 marca br.

  • 11-03-2015
Do końca lutego 2015 r. 15 restauracji i dwie winnice z terenu województwa podkarpackiego zgłosiły akces wejścia na Szlak Kulinarny Podkarpackie Smaki. Na sugestię przedłużenia czasu naboru zamkniemy go dopiero 16 marca br.

Wieczory z Muzyką we Dworze

  • 10-03-2015
W cyklu Wieczorów Muzycznych w Dworze Kombornia w piątek, 13 marca br., od godz. 18.30 zabrzmi standardy muzyki filmowej. Z kolei w sobotę, 14 marca br., o godz. 18.30 we w Dworze Kombornia rozpocznie się Jazzowe Przedwiośnie.

Pogórzańskie smaki i nie tylko

  • 09-03-2015
Karczma Pod Semaforem w Bachórzu, na Szlaku Kulinarnym Podkarpackie Smaki, to miejsce gdzie tradycja w doborze karty jadłospisu idzie w parze z jakością lokalnych składników, z których powstają na miejscu pogórzańskie specjały.
1  «««  167 | 168 | 169 | 170 | 171 | 172 | 173 | 174 | 175  »»»  286
BIURO PROJEKTU: STOWARZYSZENIE NA RZECZ ROZWOJU I PROMOCJI PODKARPACIA PRO CARPATHIA UL. RYNEK 16 35-064 RZESZÓW
Polityka prywatności
PROJEKT WSPÓŁFINANSOWANY PRZEZ SZWAJCARIĘ W RAMACH SZWAJCARSKIEGO PROGRAMU WSPÓŁPRACY Z NOWYMI KRAJAMI CZŁONKOWSKIMI UNII EUROPEJSKIEJ
PROJECT SUPPORTED BY A GRANT FROM SWITZERLAND THROUGH THE SWISS CONTRIBUTION TO THE ENLARGED EUROPEAN UNION