Wiosenna karta Grzegorza Bednarczyka
Karczma Polska w Mielcu wyróżnia się oryginalnym wystrojem wnętrz, niepowtarzalną atmosferą i swojskim klimatem.
Miód, dobry bo podkarpacki
Tradycja w liczącym 240 uli Ekologicznym Gospodarstwie Pszczelarskim na Podkarpaciu EKO BAŁON w Niżnej Łące – własność Marty i Krzysztofa Bałon - kontynuowana jest już w trzecim pokoleniu.
Pasztety, pierś kaczki i falafel...
W ramach Restaurant Week tym razem dziennikarze kosztowali kuchni autorstwa Doroty Pajęckiej, która z powodzeniem szefuje w Restauracji Hotelu Ambasadorskiego w Rzeszowie.
Eko Jarmark „Jedzmy Swoje”
W środę, 3 maja br., w godz. 12.00-19.00 we wsi Daliowa (gm. Jaśliska) Fundacja Pomosty Karpat, Gmina Jaśliska oraz Dziki Beskid zapraszają na Beskidzki Eko Jarmark.
Podczas długiego majowego weekendu (29.04 – 03.05), warto odwiedzić Skansen Archeologiczny Karpacka Troja w Trzcinicy k. Jasła, leżącego u stóp legendarnego grodziska z czasów plemiennych.
Grillowanie na rzeszowskim Rynku - w dniach 28-30 kwietnia br. w Starym Browarze Rzeszowskim przygotowywane będą cztery rodzaje steków, oraz cztery rodzaje burgerów.
Zadanie posmakowania i opisania swoich wrażeń – w ramach wydarzenia Restaurant Week w Rzeszowie – w Restauracja Wesele wzięli na siebie dziennikarze.
Od 30 kwietnia do 3 maja br. potrwa Narolska Majówka 2017. Organizatorzy wydarzenia przygotowali wiele ciekawych atrakcji.
Jak na Majówkę to do Bolestraszyc
W niedzielę, 30 kwietnia br., warto się wybrać do Arboretum w Bolestraszycach k. Przemyśla na wyjątkową imprezę pod gołym niebem - „Majówka po dereniem i jabłonią”.
Chata Wędrowca znów przyjmuje gości
Czas zamkniętych drzwi w Chacie Wędrowca w Wetlinie kończy się i ten kultowy dla wielu lokal w Bieszczadach otworzy w piątek, 28 kwietnia br. swoje podwoje.