Pełne półki czekają na turystów
20 Półek Podkarpackie Smaki czeka na turystów i autochtonów zainteresowanych naszymi tradycyjnymi, regionalnymi i ekologicznymi wyrobami.
Grillowisko w Tabernie pod Sosnami w Kielnarowej koło Tyczyna to jakość sama w sobie.
Restauracja Radość Rzeszowie - obiekt na Szlaku Kulinarnym Podkarpackie Smaki - pod koniec kwietnia br. wprowadziła sezonowe, wiosenno-letnie menu.
Maria Anna czeka na gości
Winnica Maria Anna w miejscowości Wyżne k. Czudca - obiekt na Szlaku Kulinarnym Podkarpackie Smaki - otwiera nowy sezon.
Konfitura z płatków róży powstaje w Wytwórni Ciast i Lodów SANTOS Marek Bargieł w Krościenku Wyżnym k. Krosna.
Naturalne bakalie z Potoka
Jaromir Brański, właściciel firmy ART-Kros Studio, wykorzystuje w procesie produkcji suszu energię słoneczną powstającą w ogniwach fotowoltaicznych.
Smaki i aromaty z galicyjskiej chaty
W niedzielę, 7 maja br., po raz 14. Centrum Kultury Gminy Łańcut – Ośrodek Kultury w Soninie organizuje prezentację i konkurs potraw regionalnych.
Może zamiast po tabletki sięgnij po miód
Miód jest jedynym produktem, który się nie psuje, może ulec jedynie zakwaszeniu, na przykład w kontakcie z ludzką śliną. W grobowcach faraonów znajdowano miód nadający się nadal do spożycia.
Stowarzyszenie „Pro Carpathia” stawia na wyrobionych klientów, którzy potrafią docenić wyroby powstałe w rodzinnych firmach, o wysokiej jakości i opartych o lokalną tradycję.
Jest takie miejsce w Bieszczadach…
W Sklepiku Wędrowca w Wetlinie - na trasie zwiedzania Wysokich Bieszczadów - znajdziecie niezwykłej jakości wyroby artystyczne i produkty spożywcze.