Aktualności

W krainie dywaników, bajek, hucuła i zbójów

  • 07-05-2015
W piątek, 8 maja br., w Odrzechowej w godz. 10.30-16.00 zaplanowano niezwykłą Majówkę. jej początek to prezentacja koncepcji transgranicznej wioski tematycznej i atrakcji, które mogą w niej spotkać. Wioska oferuje szereg możliwości spędzenia kreatywnie wolnego czasu połączonego z poznawaniem karpackiej kultury i przyrody.

W Komborni poznasz tajniki i smaki wina

  • 07-05-2015
W ramach cyklu Wieczorów Koneserów Dobrych Smaków Dwór Kombornia zaprasza na warsztat i degustację win pt. „Rozkładamy wino na łopatki”.

Z Włoch do Strzyżowa i z powrotem

  • 06-05-2015
Tradycyjne wędliny czy chleby – to wszystko i wiele innych wyrobów można było obejrzeć czy spróbować podczas Targów produktów lokalnych, które odbyły się na Rynku w Strzyżowie. Swoje wyroby zaprezentowało 22 wystawców, będących jednocześnie uczestnikami konkursu na najlepszy produkt lokalny ziemi strzyżowskiej.

Uczniowie staną w szranki

  • 06-05-2015
X Europejski Konkurs Kulinarny organizowany jest w ramach IX Międzynarodowych Targów Produktów i Żywności Wysokiej Jakości EKOGALA 2015 przy współpracy Zespołu Szkół Gospodarczych im. Mikołaja Spytka Ligęzy w Rzeszowie i Urzędu Marszałkowskiego Województwa Podkarpackiego.

„Orzech” – licznie – nagrodzony

  • 05-05-2015
Zakłady Przetwórstwa Owocowo - Warzywnego „Orzech” w Kolbuszowej, członek Klastra Podkarpackie Smaki, otrzymały aż trzy prestiżowe nagrody marki „Orzeł Eksportu”.

Krywulki bez tajemnic

  • 04-05-2015
Warsztaty karpackiej biżuterii koralikowej, które odbędą się w dniach 15-17 maja br. w Woli Sękowej 37 (gm. Bukowsko). Początek spotkania w piątek, 15 maja br., o godz. 15.00.

Kulinarny klimat jak za dawnych lat

  • 03-05-2015
W Restauracji Seta&Galareta (Rzeszów, Rynek 10) także wkraczamy na tydzień w przedwojenne klimaty. Do serwowanych tu "peerelowskich" specjałów dołączają łazanki z kapustą i kiełbasą, różniąca się nieco od powojennej galarety przedwojenna studzienina, oraz klasyk i hit szczególnie w przedwojennej Warszawie - serdelek z kajzerką.

Smaki sprzed (prawie) wieku

  • 02-05-2015
Zaczynamy na ul. 3 Maja, a kontynuujemy peregrynacje kulinarne w klimacie sprzed 100 lat na rzeszowskim Rynku. Możemy i powinniśmy zajrzeć do Restauracji Szynk Rzeszowski (Rynek 5), który po mistrzowsku „gra” na nucie miejskiej tradycji przede wszystkim jadłospisem.

Na różnych poziomach smaku

  • 01-05-2015
Zupełnie inne klimaty i inny świat znajdziemy w Restauracji Hotelu Ambasadorskiego (Rzeszów, Rynek 13-14). Klasyczne dania czekają na nas także w Restauracji Mała Wacławówka (Rzeszów, ul. Matejki 9).

Smaczne historyczne słodkości

  • 30-04-2015
W Rzeszowie z ul. 3 Maja przeskakujemy szybko na ul. Kościuszki i tu w kamienicy pod numer 5 odnajdujemy na parterze Cukiernię Słodkie Podarunki. Czekają tu na nas niezwykłe delicje, prezentujące trwałe i mocne tradycje polskiego cukiernictwa sprzed blisko 100 lat.
1  «««  162 | 163 | 164 | 165 | 166 | 167 | 168 | 169 | 170  »»»  286
BIURO PROJEKTU: STOWARZYSZENIE NA RZECZ ROZWOJU I PROMOCJI PODKARPACIA PRO CARPATHIA UL. RYNEK 16 35-064 RZESZÓW
Polityka prywatności
PROJEKT WSPÓŁFINANSOWANY PRZEZ SZWAJCARIĘ W RAMACH SZWAJCARSKIEGO PROGRAMU WSPÓŁPRACY Z NOWYMI KRAJAMI CZŁONKOWSKIMI UNII EUROPEJSKIEJ
PROJECT SUPPORTED BY A GRANT FROM SWITZERLAND THROUGH THE SWISS CONTRIBUTION TO THE ENLARGED EUROPEAN UNION