Uczniowie staną w szranki
X Europejski Konkurs Kulinarny organizowany jest w ramach IX Międzynarodowych Targów Produktów i Żywności Wysokiej Jakości EKOGALA 2015 przy współpracy Zespołu Szkół Gospodarczych im. Mikołaja Spytka Ligęzy w Rzeszowie i Urzędu Marszałkowskiego Województwa Podkarpackiego.
Jest on adresowany do uczniów szkół ponadgimnazjalnych o profilu gastronomicznym. Co roku związany jest z innym tematem przewodnim. W tym roku danie zasadnicze należy wykonać z polędwiczki wieprzowej z wykorzystaniem selera (korzeń), owoców egzotycznych lub pestkowych, zbóż bezglutenowych (gryka, proso, ryż, kukurydza) oraz… czekolady ekologicznej.
Konkurs zostanie rozegrany w zespołach dwuosobowych 30 maja br. i rozpocznie się o godz. 9.00 w hali Regionalnego Centrum Sportowo-Widowiskowego „Podpromie” w Rzeszowie przy ul. Podpromie 10.