Aktualności

Nasi klienci są naszą inspiracją

  • 14-09-2016
Ciasteczka biszkoptowe z karobem
Ciasteczka biszkoptowe z karobem
Proziaki
Proziaki
Chleb z kiszoną kapustą i cebulą
Chleb z kiszoną kapustą i...

Piekarnia rodziny Kiełtyków w Miejscu Piastowym działa od 1993 r. Początkowo jej specjalizacją był pszenno-żytni chleb wiejski na żytnim zakwasie. Zmiana profilu nastąpiła w 2013 r. po otrzymaniu pierwszego certyfikatu na produkcję ekologicznego pieczywa, początkowo czterech rodzajów. W tej chwili ich firmowy certyfikat przetwórstwa ekologicznego numer PL-03-003014/16/01 obejmuje ponad 60 produktów m.in. chleby, przekąski, ciasteczka, bułeczki i panierki. Wypieki te można także co tydzień kupić na odbywających się w Warszawie i Katowicach BioBazarach.

 

Z ciekawostek to m.in. chleb pomidorowy, ziarnista bomba bez mąki czy chleb pszenno-żytni na kefirze. Ich specjalnością stają się wyroby z mąki orkiszowej. Stosunkowo nowym produktem jest lina słodyczy bez… cukru, słodzonych inuliną, naturalnym cukrem z agawy, który nie jest trawiony w żołądku przez co praktycznie nie wpływa na stężenie glukozy we krwi. Do tego dochodzą słodkie przekąski ze składników bezglutenowych, bez jajek i także bez cukru, np. ciasteczka biszkoptowe z karobem czyli mączką chleba świętojańskiego.

Firma prowadzona obecnie przez drugie pokolenie Kiełtyków - Marka i Agnieszkę – nie zapomina jednak o tradycji, stąd też i produkcja proziaków czy swojskiego żytnio-pszennego chleba z dodatkiem kiszonej kapusty i cebuli.

- Receptury powstają zgodnie z sugestiami naszych klientów – podkreśla Marek Kiełtyka. – Jest to tym łatwiejsze, że razem z małżonką Agnieszką osobiście bierzemy aktywny udział w sprzedaży naszych wyrobów. Jeśli mówią, że czegoś brakuje na rynku to szukamy sposobu na zaspokojenie tej potrzeby.

BIURO PROJEKTU: STOWARZYSZENIE NA RZECZ ROZWOJU I PROMOCJI PODKARPACIA PRO CARPATHIA UL. RYNEK 16 35-064 RZESZÓW
Polityka prywatności
PROJEKT WSPÓŁFINANSOWANY PRZEZ SZWAJCARIĘ W RAMACH SZWAJCARSKIEGO PROGRAMU WSPÓŁPRACY Z NOWYMI KRAJAMI CZŁONKOWSKIMI UNII EUROPEJSKIEJ
PROJECT SUPPORTED BY A GRANT FROM SWITZERLAND THROUGH THE SWISS CONTRIBUTION TO THE ENLARGED EUROPEAN UNION