W czasie szóstej edycji konkursu przetworów tradycyjnych z powiatu jarosławskiego „Z Babcinej Spiżarni”, który odbył się w Domu Kultury w Maleniskach (gm. Pawłosiów) w szranki stanęło 15 kobiecych zespołów. Zaprezentowały one tradycyjne polskie przetwory zimowe w trzech kategoriach: z owoców i warzyw, mięsa oraz grzybów.
Po bezapelacyjne zwycięstwo – w kategorii owoce i warzywa – sięgnęło KGW w Korzenicy (gm. Laszki) ze swoim przecierem z dzikiej róży. Z kolei w kategorii przetwory z mięsa wygrał królik duszony z warzywami i gruszką przywieziony przez Stowarzyszenie na Rzecz Rozwoju Tuligłów (gm. Rokietnica). Natomiast w kategorii grzyby niezawodne okazały się rydze ukiszone przez panie ze Stowarzyszenia „Kobiety Razem w Sobiecinie” (gm. Jarosław).
Kolejną odsłona zwycięzców okazały się puchary Marszałka Województwa, które przyznano musztardzie jabłkowej ze Stowarzyszenia Miłośników Lutkowa (gm. Chłopice), pasztetowi z opieńków z KGW w Jankowicach (Gmina Chłopice), karpiowi pieczonemu w pomidorach z KGW w Zapałowie (gm. Wiązownica) oraz marmoladzie z jabłek ze Stowarzyszenia „Kobiety dla Makowiska” (gm. Jarosław.
Indywidualną nagrodą – Smak Starosty, przyznaną przez Tadeusza Chrzana starostę jarosławskiego - uhonorowano rzeczywiście unikalny w smaku schab dojrzewający w ziołach przygotowany przez panie ze Stowarzyszenie „Kobiety Razem w Sobiecinie” (gm. Jarosław).
Niezwykle cenny był wysoki poziom przygotowanych potraw i przetworów, a także wyjątkowo ciekawa forma ich prezentacji.