Aktualności

We Lwowie wywalczyli brąz

  • 18-11-2016
Brązowi medaliście
Brązowi medaliście
Przystawka
Przystawka
Danie główne
Danie główne
Deser
Deser

Na międzynarodowym konkursie HORECA SHOW we Lwowie załoga Karczma Solina Jędrulowa Chata (obiekt na Szlaku Kulinarnym Podkarpackie Smaki) w składzie Patryk Madera i Dima Shovkun wywalczyła brązowy medal.


W konkursie wzięło udział ok. 70 uczestników z 15 państw. Ekipa z Soliny jako jedyna reprezentowała Polskę promując oczywiście regionalną kuchnię i Bieszczady. Na medalowy zestaw składała się przystawka - suszona polędwica z sarny z kozim serem, danie główne to stek z jelenia podany z dynią i smażonymi borowikami, a na deser przygotowano milfej jesienny.

BIURO PROJEKTU: STOWARZYSZENIE NA RZECZ ROZWOJU I PROMOCJI PODKARPACIA PRO CARPATHIA UL. RYNEK 16 35-064 RZESZÓW
Polityka prywatności
PROJEKT WSPÓŁFINANSOWANY PRZEZ SZWAJCARIĘ W RAMACH SZWAJCARSKIEGO PROGRAMU WSPÓŁPRACY Z NOWYMI KRAJAMI CZŁONKOWSKIMI UNII EUROPEJSKIEJ
PROJECT SUPPORTED BY A GRANT FROM SWITZERLAND THROUGH THE SWISS CONTRIBUTION TO THE ENLARGED EUROPEAN UNION