Nowe menu dla restauracji serwujących karty sezonowe to duży wysiłek zarówno dla kuchni, jak i obsługi kelnerskiej. Pierwsi muszą dobrze przygotować, a drudzy jeszcze lepiej sprzedać zaproponowane nowe potrawy.
W Stary Browar Rzeszowski (Rzeszów, Rynek 20-23), obiekt na Szlaku Kulinarnym Podkarpackie Smaki, nastał czas zmian i jego Szef Kuchni Arkadiusz Wejer wprowadził nowe pomysły. Ale szanując wolę stałych bywalców zostawił kilka niezwykle popularnych wśród nich dań, m.in. pół metra żeberek. O nowych smakach, m.in. solidnej golonce recenzja będzie niebawem, ale teraz - na szybko - kilka zdjęć z panelu testowego, w czasie którego kuchnia prezentuje nowe potrawy, krytycznie lub nie oceniane przez zespół obsługi kelnerskiej. Towarzyszy temu także sesja fotograficzna, dużo się dzieje, pełne talerze non stop lądują na stołach, szef kuchni opowiada o składnikach poszczególnych dań i sposobach ich przygotowania, a ludzie smakują i dyskutują. A jeśli chcecie zobaczyć czy smakowało to zerknijcie na ostatnie zdjęcie.