Cztery wieki dobrego gotowania
Restauracja Zamkowa w Krasiczynie k. Przemyśla – obiekt na Szlaku Kulinarnym Podkarpackie Smaki - usytuowana jest w zabytkowych wnętrzach zamkowego przyziemia z przełomu XVI i XVII wieku.
Fasola wrzawska – czyli fasola tyczna „Piękny Jaś” uprawiana jest w północnej części Kotliny Sandomierskiej, w widłach Wisły i Sanu. Nazwa pochodzi od wsi Wrzawy, która stanowi centrum tego fasolowego „zagłębia”.
Pierogi z podkarpacką tradycją
„Pierożek” AR Szelc Sp. J. w Krośnie to typowa rodzinna firma założona w 1995 r. przez Marię Szelc - energiczną kobietę, która postanowiła podzielić się z innymi swoimi rodzinnymi przepisami na domowe dania.
Zakład Pieczywa Trwałego Bogumiła Ramska w Rzeszowie działa od lutego 1991 r. w segmencie produkcji wyrobów o przedłużonej trwałości typu paluszki i precle.
Owce wracają w Bieszczady?!
Bacówka Caryńskie stoi przy szlaku i można do niej wstąpić w drodze do kultowego schroniska Koliba, aby na własne oczy zobaczyć tradycyjną produkcję serów.
Najlepszy ser znajdziesz w Sandomierzu
VII edycja festiwalu „Czas Dobrego Sera” odbędzie się w dniach 17-18 czerwca br. (sobota-niedzielę) w Sandomierzu.
Wystawa Rolnicza „Agro Targi Wschód”
W dniach 17 i 18 czerwca br. (sobota-niedziela) w Skołoszynie koło Radymna odbędzie się wystawa targowa maszyn i urządzeń rolniczych połączona z panelem dyskusyjnym i prelekcjami naukowymi.
W Karczmie Pod Semaforem w Bachórzu na talerzu dostajemy dania swojskie, a jednocześnie tak unikalne w smaku.
Nasz dżem – mocno - wyróżniony
W konkursie „Najlepszy produkt tradycyjny 2017” - organizowanym podczas XI Targów Żywności Tradycyjnej Festiwal Podkarpackich Smaków w Górnie - dżem dereniowy uzyskał wyróżnienie.
Święto Podkarpackich Smaków już za nami
W trakcie XI Festiwalu Podkarpackich Smaków w Górnie do konkursu i oceny eksperckiej zgłoszono grubo ponad 100 produktów.