Cisna - na Szlaku Kulinarnym Podkarpackie Smaki
Krzysztof Antoniszak - gawędziarz, podróżnik, kucharz – od lat wyciska własne piętno na tradycji kulinarnej Bieszczadów.
Właściciele Gospodarstwa Agroturystycznego Wilcza Jama w bieszczadzkim Smolniku - Anna i Andrzej Pawlakowie - stworzyli w tym miejscu modelowy kanon kuchni myśliwskiej.
Na Festiwalu Podkarpackich Smaków w Górnie szczególną uwagę zwracało swoimi wyrobami stoisko masarni rodziny Osip z Wierzawic k. Leżajska.
Zakład Przetwórstwa Owocowo-Warzywnego „ORZECH” z Kolbuszowej zasilił e-półkę sklepu internetowego www.sklep.podkarpackiesmaki.pl sześcioma produktami.
Co niedzielę w zagrodzie…
W każdą niedzielę lipca i sierpnia br., w godz. 12.00-18.00 Muzeum Kultury Ludowej w Kolbuszowej zaprasza na spotkania z twórcami ludowymi oraz kuchnią regionu.
Wiekowa Zagroda w nowoczesnej aranżacji
Edward Dobrzański, wójt gminy Czarna (powiat łańcucki), od miesięcy zabiega o pozyskanie środków na rewitalizację Ośrodka Garncarskiego w Medyni Głogowskiej.
Butelki wina pełne srebra
Dwa wina Winnicy Dwie Granice zostały docenione na konkursie VINO DUŠA, który odbywał się w Lesnem na Słowacji.
Nowa Szefowa, nowa karta, nowe smaki
Zmiany, zmiany, po których od razu w Tabernie pod Sosnami w Kielnarowej k. Tyczyna zapachniało smacznym i interesującym menu. Jest z czego wybierać, każdy znajdzie coś dla siebie.
65 tysięcy zadowolonych klientów
Bieszczadzkie Drezyny Rowerowe z bazą w Uhercach Mineralnych to przedsięwzięcie z pomysłem, które łączy turystykę z zamiłowaniem do tradycji kolejarskiej.
Smaczna karta Grzegorza Bednarczyka
Karczma Polska w Mielcu, obiekt na Szlaku Kulinarnym Podkarpackie Smaki, wyróżnia się nie tylko oryginalnym wystrojem wnętrz, niepowtarzalną atmosferą i swojskim klimatem.