Aktualności

Podkarpackie Smaki Cudem Polski

  • 21-10-2017
W centrum targowo-kongresowym Ptak Warsaw Expo w podwarszawskim Nadarzynie obyła się trzydniowa edycja World Travel Show, w czasie której ponad 200 krajów i regionów z całego świata zaprezentowało swoja ofertę turystyczną.

Wędzą jak za dawnych lat

  • 20-10-2017
Solidne imprezy biesiadne – często z myśliwskim zacięciem - to mocna strona kuchni Siedliska Janczar w Pstrągowej, obiekt na Szlaku Kulinarnym Podkarpackie Smaki.

Wymiana doświadczeń na temat żywności w Rydze

  • 16-10-2017
W dniach 12-13 października br. odbyły się warsztaty w Rydze dotyczące żywności w krajach Morza Bałtyckiego. W dwudniowych warsztatach udział wzięli przedstawiciele branży spożywczej z Danii, Szwecji, Ukrainy, Łotwy a także Polski.

Wieczór z kuchnią żydowską

  • 15-10-2017
W piątek, 20 października br., będzie okazja, aby poczuć unikalny klimat żydowskiej uczty w Restauracji Wesele w Rzeszowie: koszerne smaki potraw i win w akompaniamencie muzyki klezmerskiej.

Królestwo dobrych smaków

  • 07-10-2017
W Restauracji C.K. Galicja w Kolbuszowa potrawy przygotowywane są na podstawie receptur zaczerpniętych z tradycji regionu.

Manufaktura mile zaskoczy podrobami

  • 06-10-2017
Nowa/stara restauracja czyli Browar Manufaktura w Rzeszowie nie zaskoczy oczywistą jakością piwa, ale jedzeniem już na pewno.

Smak szarlotkowych emocji

  • 02-10-2017
W jesiennych klimatach, wśród dyni, jabłek, orzechów i jarzębiny, wspomagany ciepłymi promieniami słońca, roztaczał przeuroczy aromat cynamonu Trzeci Festiwal Szarlotki w Siedlisku „Janczar” w Pstrągowej

Arcysmaczny skansen

  • 29-09-2017
Pastewnik to jedyny w Polsce żywy skansen, gromadzący szereg zabytków architektury drewnianej z terenu Ziemi Przeworskiej.

Węgrom smakował żurek i proziaki

  • 28-09-2017
O zwycięskiej ekipie kucharzy, która podbiła Festiwal Tirpaków w węgierskiej Nyiregyhaza proziakoburgerami już było. Teraz kilka zdań o tym, jak nasi bratankowie zajadali się żurem rzeszowskim i proziakami.

Regionalność przy torze

  • 27-09-2017
Karczma Pod Semaforem w Bachórzu k. Dynowa, na rozstaju dróg prowadzących w kierunku na Rzeszów, Przemyśl i Sanok, z aromatami tradycyjnej kuchni regionalnej, pogórzańskiej.
1  «««  67 | 68 | 69 | 70 | 71 | 72 | 73 | 74 | 75  »»»  286
BIURO PROJEKTU: STOWARZYSZENIE NA RZECZ ROZWOJU I PROMOCJI PODKARPACIA PRO CARPATHIA UL. RYNEK 16 35-064 RZESZÓW
Polityka prywatności
PROJEKT WSPÓŁFINANSOWANY PRZEZ SZWAJCARIĘ W RAMACH SZWAJCARSKIEGO PROGRAMU WSPÓŁPRACY Z NOWYMI KRAJAMI CZŁONKOWSKIMI UNII EUROPEJSKIEJ
PROJECT SUPPORTED BY A GRANT FROM SWITZERLAND THROUGH THE SWISS CONTRIBUTION TO THE ENLARGED EUROPEAN UNION