Restauracja Jaś Wędrowniczek w Rymanowie przygotowuje w niedzielę, 17 grudnia br., w godz. 13.00-17.00 Wigilijny Brunch.
Kulinarna podróż przez smaki świata
Restauracja Kresowa Osada w Baszni Dolnej realizuje przez weekend (2/3 grudnia br.) wydarzenie kulinarne i zaprasza na podróż przez smaki świata.
W edycji na 2018 r. Żółtego Przewodnika „Gault&Millau” jest opisanych 580 przybytków kulinarnych w kraju, z których tylko/aż sześć znajduje się na terenie Podkarpackiego.
Muzyka zaklęta w butelkach
Winnica Sztukówka w Gliniku Średnim koło Frysztaka została założona w 2009 r. przez Katarzynę i Leszka Szczęchów, którzy dotychczasowe życie w stolicy zamienili na realizację swoich marzeń i pasji, na kojącym skrawku podkarpackiej ziemi.
Pod takim hasłem Oberża Zakapior w bieszczadzkim Polańczyku, obiekt na Szlaku Kulinarnym Podkarpackie Smaki, zachęca do odpoczynku od garów, kuchni, gotowania i generalnie siedzenia w domu.
To jest być może nie tylko największy piernikowy domek w Podkarpackiem, ale i w całej Polsce. Pięć osób przez 5 dni wytrwale pracowało przy jego projektowaniu i wykonaniu.
Podkarpackie Smaki w Warszawie
Stowarzyszenie „Pro Carpathia” w dniach 23-25 listopada br. bierze udział w międzynarodowych Targach Turystycznych TT Warsaw, które odbywają się w Pałac Kultury i Nauki w Warszawie.
W powiecie pełna spiżarnia
Jarosław może pochwalić się jedną z najciekawszych, najbarwniejszych i jedną z najlepiej zorganizowanych imprez-wydarzeń kulinarnych w naszym regionie.
Podkarpackie Smaki dostępne w Szczecinie i Zielonej Górze!
Ostatnio mogliśmy pochwalić się dostępnością naszych produktów na trzech stacjach paliw firmy Grosar Mistrzowskie Paliwa.
Promocja podkarpackiej żywności
Zarząd Stowarzyszenia PRO CARPATHIA informuje, że w dniu 15 listopada 2017 roku nastąpiło zakończenie operacji „75 Podkarpackich Smaków. Katalog Wytwórców Produktów Regionalnych, Tradycyjnych i Ekologicznych” realizowanej w ramach Europejskiego Funduszu Rolnego na rzecz Rozwoju Obszarów Wiejskich w ramach PROW na lata 2014-2020.