Proziaki pomysłem na promocję
Arkadiusz Wejer, Szef Kuchni Restauracji Garden w Hotelu Hilton Garden Inn Rzeszów wita gości przybyłych na Kongres 590 w Jasionce... proziakami!
„Garncarzom” stuknęło 5 lat
W sobotę, 18 listopada br., w Medyni Głogowskiej święto i to z niespodziankami. W 2012 r. w budynku stylizowanym na chałupę zbudowaną z bali rozpoczęła tam działalność Karczma u Garncarzy.
Podkarpackie produkty na Stacjach Paliw GROSAR
Półka Podkarpackie Smaki z naszymi produktami regionalnymi, tradycyjnymi i ekologicznymi – wytwarzanymi przez przedsiębiorstwa rodzinne z Podkarpackiego - została wprowadzona do trzech stacji paliw firmy Grosar Mistrzowskie Paliwa.
Szef Kuchni Restauracji Bosko w Przemyślu zadbał, aby jego specjalnemu menu weekendowemu związanemu ze świętomarcińskimi zwyczajami towarzyszyły wyjątkowe i niepowtarzalne trunki.
Konfitura z derenia z Certyfikatem
Podczas X Forum Rynku Spożywczego i Handlu w Warszawie podkarpacka konfitura z derenia i czarnej jagody uzyskała „Certyfikat Dobry Produkt”.
W niedzielę, 12 listopada br., w Rymanowie w Hotelu-Restauracji „Jaś Wędrowniczek” (ul. Bieleckiego 8) na zainteresowanych czeka niezwykła - także kulinarna - lekcja historii.
Boski dereń Rysia Podkarpackiego
O działaniach Stowarzyszenia „Pro Carpathia” z Rzeszowa promującego dereń jako „owoc Podkarpacia” pisaliśmy już nie raz.
Magiczne Bieszczady w Orelcu
Unikalne miejscu na bieszczadzkiej mapie Podkarpackiego czyli Gospodarstwo Agroturystyczne Zagroda Magija Twórcze Bieszczady w Orelcu.
Wyjątkowe niedzielne zestawy
Miejsce magiczne także kulinarnie czyli Kresowa Osada w Baszni Dolnej k. Lubaczowa zapraszamy w niedzielę, 5 listopada br., do restauracji, w której dostępne będą specjalne dania degustacyjne.
Kolejny obiekt na Szlaku Kulinarnym Podkarpackie Smaki - Karczma Polska w Mielcu, w którym zagościło jesienne menu.