Ryby smakuj w piątek, i nie tylko
W piątek w Karczmie Gościniec w Rzeszowie, obiekt na Szlaku Kulinarnym Podkarpackie Smaki, serwują zawsze świeże ryby.
Dyplomatyczne Otwarcie Roku 2018
Stowarzyszenie "Pro Carpathia" jako Animator Klaster Podkarpackie Smaki wzięło udział w tegorocznym Dyplomatycznym Otwarciu Roku w Centrum Olimpijskim w Warszawie.
Zimą zjeść w Starym Siole
Jesteście w Wysokich Bieszczadach i zbliża się pora obiad: ciemno, w brzuchu burczy i trzeba coś zjeść. Mijacie tabliczkę z napisem Wetlina i znak informacyjny Gościniec w Starym Siole. Noga z gazu...
Wyjątkowe sery z Wólki Krowickiej
Leszek i Danuta Jakimowicz z Wólki Krowickiej w gminie Lubaczów produkcją serów zaczęli zajmować się już dawno, a w 2013 r. założyli rodzinną firmę LEDA SER.
Rodzinna firma Aliny i Wacława Beclów założona została w 1993 r. w Handzlówce i od początku suszą metodą tradycyjną (gorącym powietrzem), zachowując maksimum walorów produktu.
Sześć lat Szynku w Rzeszowie
W otwartym w styczniu 2012 r. Szynku Rzeszowskim (Rynek 5) - obiekt na Szlaku Kulinarnym Podkarpackie Smaki - udało się odtworzyć przedwojenny, szynkowy klimat.
Trzy pokolenia doświadczeń
Masarnia w Wierzawicach koło Leżajska - prowadzona od 2012 r. przez Zygmunta Osipa - to klasyczna firma rodzinna.
Czekolada to królowa słodyczy dostarczająca mnóstwo energii. Podobno największym problemem czekoladowych łasuchów są wyrzuty sumienia, że taką dużą tabliczkę zjedli od razu. Jak temu zaradzić? To proste: robić je mniejsze!
Jajeczne śniadania dla mistrzów
Śniadanie to posiłek, który ustawia nas na cały dzień, jest ważny i lepiej o nim nie zapominać.
Smak orzechów laskowych pamięta każdy kto wakacje spędzał na wsi. Te owoce leszczyny pospolitej w Polsce - występującej dość powszechnie stąd i nazwa – kojarzą się nam mocno z dzieciństwem.