Po latach z końcem lutego br. dobiega współpraca Zamku Dubiecko z szefem kuchni Januszem Pyrą. Od 1 marca br. nowym szefem kuchni będzie Patryk Kotarba.
Chleba naszego codziennego
Leś Adam Bała, szef spółki Baszpol i piekarni w Grzegorzówce koło Dylągówki, jako jeden z pierwszych w regionie zaczął wprowadzać do wyrobów mąkę orkiszową.
„Karczemy” świat zasypany śniegiem
Podkarpackie w tym roku na zimę narzekać nie może.
Najlepsze podkarpackie sery
W Mszanie (gm. Dukla) działa od lat Rodzinne Gospodarstwo Ekologiczne „FIGA” Maziejuków.
W taką zimnicę chętniej widzimy bardziej treściwe dania na naszych talerzach. Czasy „fit” odkładając bardziej na kwiecień lub maj.
Trzy pokolenia pszczelarzy
Historia rodu Bańkowskich związana z pszczelarstwem rozpoczyna się w… 1946 r., w którym to dziadek Jerzego Bańkowskiego pierwszą rodzinę pszczelą kupił za trzy korce pszenicy i przekazał swojemu synowi jako prezent.
Jaromir Brański, właściciel firmy ART-Kros studio (Potok k. Krosna), odtworzył dawną technikę przygotowania i suszenia owoców z cukrem.
Fasola wrzawska – czyli fasola tyczna „Piękny Jaś” uprawiana jest w północnej części Kotliny Sandomierskiej, w widłach Wisły i Sanu.
Góry Sanocko-Turczańskie też zaśnieżone
Magiczne i unikalne miejsce na mapie województwa podkarpackiego to Gospodarstwo Agroturystyczne Zagroda Magija Twórcze Bieszczady w Orelcu
W Wysokich Bieszczadach prawdziwa zima
Jesteście w Wysokich Bieszczadach bardzo zimową porą i zbliża się pora obiadu. Zatrzymajcie się przy Gościńcu w Starym Siole w Wetlinie.