Aktualności

Dobry olej, bo z Sanoka

  • 09-03-2018
Metoda tłoczenia na zimno jest najstarszą naturalną metodą pozyskiwania oleju. Polega ona na wyciskaniu oleju przy użyciu pras ślimakowych, bez filtrowania, ekstrakcji i rafinacji.

Jagnięcina i baranina z Bieszczadów

  • 06-03-2018
W Karczmie Gościniec w Rzeszowie odbyły się warsztaty kulinarne prezentujące potrawy kuchni regionalnej, związane z kulturą pasterską.

U nas zima nie odpuszcza

  • 05-03-2018
Piękna słoneczna pogoda zachęciła do wyrwania się z miejskich pieleszy.

Czechom smakują podkarpackie smaki

  • 03-03-2018
Brneńskie Centrum Wystawiennicze w Czechach było gospodarzem Międzynarodowych Targów Spożywczych SALIMA / VINEX, które zapewniają przegląd zarówno czeskich, jak i zagranicznych dostawców żywności.

Podkarpaccy laureaci Eko-Inspiracji 2017

  • 02-03-2018
W środę, 28 lutego br., w Sali Notowań Giełdy Papierów Wartościowych w Warszawie odbyła się uroczystość ogłoszenia wyników V edycji internetowego plebiscytu „Eko-Inspiracja”.

Jarosław dobrymi ciastkami stoi

  • 01-03-2018
Fabryka Pieczywa Cukierniczego „SAN”-Pajda sp. w Jarosławiu tradycją swoich wyrobów sięga XIX wieku, chociaż początki tej firmy to rok 1951, kiedy to na bazie byłej piekarni wojskowej powstała Fabryka Przemysłu Cukierniczego „SAN”. W 2003 r. Jan Pajda odkupił jeden z zakładów - odpowiedzialny za wypiek biszkoptów - i utworzył spółkę F.P.C „San”-Pajda.

Będzie największa w kraju

  • 28-02-2018
Pijalnia Czekolady M.Pelczar Chocolatier w Korczynie k. Krosna - robi nową, WIELKĄ pijalnię czekolady na powierzchni 560 metrów kwadratowych.

Aktywne kobiety z Handzlówki

  • 27-02-2018
Już w latach 90. ubiegłego wieku kobiety nadawały ton aktywności społecznej w Handzlówce (gm. Łańcut). Ale dopiero od 2007 r. skupiły się na produkcji i sprzedaży tradycyjnej żywności.

Precle i przekąski z Rzeszowa

  • 26-02-2018
Zakład Pieczywa Trwałego Bogumiła Ramska w Rzeszowie działa od lutego 1991 r. w segmencie produkcji wyrobów o przedłużonej trwałości typu paluszki i precle.

Zapraszamy na podkarpackie proziaki

  • 25-02-2018
Proziaki to placki mączne z dodatkiem sody oczyszczonej. W Podkarpackiem mają udokumentowaną tradycję wyrobu od ponad 150 lat.
1  «««  58 | 59 | 60 | 61 | 62 | 63 | 64 | 65 | 66  »»»  286
BIURO PROJEKTU: STOWARZYSZENIE NA RZECZ ROZWOJU I PROMOCJI PODKARPACIA PRO CARPATHIA UL. RYNEK 16 35-064 RZESZÓW
Polityka prywatności
PROJEKT WSPÓŁFINANSOWANY PRZEZ SZWAJCARIĘ W RAMACH SZWAJCARSKIEGO PROGRAMU WSPÓŁPRACY Z NOWYMI KRAJAMI CZŁONKOWSKIMI UNII EUROPEJSKIEJ
PROJECT SUPPORTED BY A GRANT FROM SWITZERLAND THROUGH THE SWISS CONTRIBUTION TO THE ENLARGED EUROPEAN UNION