Tradycja w piecu chlebowym zaklęta
Rodzina Szczęchów w Rzeszowie rozpoczęła działalność w lipcu 1979 r. najpierw w branży cukierniczej. Od ponad 20 lat w Zakładzie Cukierniczo-Piekarniczym „IZA” Izabela Szczęch pieką także wyśmienite pieczywo.
Sylwestrowe salwy armatnie w Krasiczynie
Zamek w Krasiczynie zaprasza w sobotę, 31 grudnia br. na Wielki Sarmacki Bal Sylwestrowy lub sylwestrową zabawę z DJ-em!
Słodkie dzień dobry dla wszystkich
W rzeszowskiej Piekarni HELVA, o której wszyscy mówią Piekarnia Nawłoka atmosfera już iście świąteczna. Wystarczy tylko rozejrzeć się po półkach pełnych pachnącego pieczywa i ciast.
Pod choinką koszyk pełen Podkarpackich Smaków
W związku z nadchodzącymi świętami proponujemy rozważyć zakup naszych rodzimych produktów regionalnych i tradycyjnych z Półki Podkarpackie Smaki.
Inspirację znalazłam w starych książkach
Nowa linia produktów w słoikach z Zakładu Mięsnego Smak-Górno w Górnie – pod nazwą „Spiżarnia Myśliwego” – to przykład na to, że wykorzystanie starych receptur w nowoczesnym procesie produkcji nie jest rzeczą łatwa, ale możliwą.
Migdałowy karp w świątecznym pasztecie
Kolejny pomysł na urozmaicenie stołu wigilijnego o danie z ryb. I tym razem zgodnie z tradycją karp, ale w pasztecie.
Intensywne prace trwają w piekarniach, cukierniach, masarniach itp. Oto krótki fotoreportaż z prac w Zakładzie Cukierniczo-Piekarniczym „IZA” Izabela Szczęch w Rzeszowie.
Spotkanie wigilijne z firmą
Świąteczny, a szczególnie poświąteczny czas to w każdej firmie okres spotkań pracowników. Doskonałą okazję do integracji zespołu stanowią Wigilie firmowe.
Trufle na świąteczny stół lub pod choinkę
Kolekcja 20 wyśmienitych, świątecznych trufli ręcznie wykonanych w pracowni Mistrza Polskich Cukierników Mirosława Pelczara z Korczyny k. Krosna.
W Jarosławiu myślą i promują się kulinarnie
Starostwo Powiatowe w Jarosławiu docenia swoich gości całą linią produktów spożywczych, sygnowanych własnym herbem.