Grzaniec, napój alkoholowy, którego bazą jest zwykle czerwone wino, ze względu na koszt, był kiedyś dostępny jedynie dla najbogatszych warstw społeczeństwa.
W karnawał zabaluj na zamku
W każda sobotę „Cotygodniowe Wieczory Taneczne” w Restauracji Magnackiej w podziemiach zamku w Baranowie Sandomierskim.
Kolęda w krośnieński wydaniu
Restauracja Naftaya Hotel Nafta Krosno zaprasza w niedzielę, 15 stycznia br., od godz. 13.00 na koncert kolęd w trzech aktach. Wstęp wolny.
Szlak z Ambasadorami - od raz dwoma
W ciągle jeszcze nowym 2017 roku Szlak Kulinarny Podkarpackie Smaki został wzmocnionych merytorycznie dwoma wyrazistymi osobami, które będą pełnić funkcję jego honorowych Ambasadorów.
Biesiada jakich w regionie mało
Siedlisko Janczar w Pstrągowej zaprasza w sobotę, 25 lutego br., na jedną z najciekawszych imprez dedykowanych w regionie - V Biesiadę Myśliwską.
Nowa kulinarna odsłona w SBRz
W środę, 4 stycznia br., Stary Browar Rzeszowski (Rynek 20) od godz. 12.00 zaprasza do zapoznania się z nowymi propozycjami solidnie odświeżonej karty dań.
Sylwestrowe – kulinarne - wspominki
Karczmie Wilcza Jama w Smolniku eksponuje fotografie sylwestrowego bufetu z zimnymi przekąskami, wszystko własnego wyrobu.
O turystyce polskiej i podkarpackiej słów kilka
Rok 2016 dla rozwoju krajowej turystyki był szczególnie ważny, był bowiem rokiem nietypowym, który łamał wieloletnie trendy jej rozwoju.
W Restauracji Stary Browar Rzeszowski (Rynek 20) do soboty, 7 stycznia br., trwa degustacja specjalnego piwa przygotowanego z użyciem pieczonej dyni.
Samego dobra dla ludzi i od ludzi. Oby ten nowy 2017 rok darzył się wszystkim i w serach i w duszy.