Pomiędzy Lubaczowem a Horyńcem-Zdroje, w niedużej miejscowości Basznia Dolna znajdziecie Kresową Osadę - kompleks budynków tworzących wioskę tematyczną przenoszącą nas w czasy odległej przeszłości.
Najlepsze pstrągi w Pstrągowej?
W Karczmie w Siedlisko Janczar w Pstrągowej nie może w menu, z licznymi regionalnymi i staropolskimi potrawami, zabraknąć samego pstrąga.
Smaki Ziemi Jarosławskiej
Patriotyzm gospodarczy staje się dla Polaków – coraz bardziej – istotną wartością. Coraz popularniejsza staje się także idea wspierania rodzimych, regionalnych przedsiębiorców.
Z okazji Dnia Babci i Dnia Dziadka Karczma u Garncarzy w Medyni Głogowskiej zaprasza na specjalny zestaw obiadowy z ragout zapiekany w siwaku.
Słodki prezent dla Babci i Dziadka!
Kolekcja 20 wyśmienitych trufli ręcznie wykonanych w pracowni Mistrza Polskich Cukierników Mirosława Pelczara z Korczyny k. Krosna.
Nasze, proste, cudowne, ciepłe – po prostu proziaki
Proziaki to placki mączne z dodatkiem sody oczyszczonej. W Podkarpackiem mają udokumentowaną tradycję wyrobu od ponad 150 lat.
Szacuje się, iż na świecie produkuje się ok. 4 000 różnych gatunków sera, w tym niecałe 100 gatunków to sery, które posiadają polskie korzenie.
Pstrągowa ma danie na Liście
„Banianka pstrągowska” na ogólnopolskiej Liście Produktów Tradycyjnych. Jest 214 wyrobem/daniem na tej liście, dzięki czemu Podkarpackie powiększa dystans do konkurentów: Małopolski (181) i Lubelskiego (176).
Niezwykła szkoła w krasiczyńskiej fortecy
Zamek w Krasiczynie kolejną zimę przyciąga dzieci i młodzież z całej Polski nie tylko swym niezwykłym, renesansowo-manierystycznym majestatem, ale ciekawym zimowiskiem pod tajemniczym tytułem „Szkoła Czarodziejów i Tropicieli. Białe kruki”.
Brrrrr, w Przemyślu nadal tak mroźno?
No to przyjdźcie zagrzać się do Fiore! Mają gorącą czekoladę, grzane wino, konfitury na gorąco, mnóstwo aromatycznych herbat i… pełną żaru atmosferę.