Aktualności

Dobry pomysł na zimę

  • 23-01-2017
Pomiędzy Lubaczowem a Horyńcem-Zdroje, w niedużej miejscowości Basznia Dolna znajdziecie Kresową Osadę - kompleks budynków tworzących wioskę tematyczną przenoszącą nas w czasy odległej przeszłości.

Najlepsze pstrągi w Pstrągowej?

  • 22-01-2017
W Karczmie w Siedlisko Janczar w Pstrągowej nie może w menu, z licznymi regionalnymi i staropolskimi potrawami, zabraknąć samego pstrąga.

Smaki Ziemi Jarosławskiej

  • 21-01-2017
Patriotyzm gospodarczy staje się dla Polaków – coraz bardziej – istotną wartością. Coraz popularniejsza staje się także idea wspierania rodzimych, regionalnych przedsiębiorców.

Świętujmy ze smakiem

  • 20-01-2017
Z okazji Dnia Babci i Dnia Dziadka Karczma u Garncarzy w Medyni Głogowskiej zaprasza na specjalny zestaw obiadowy z ragout zapiekany w siwaku.

Słodki prezent dla Babci i Dziadka!

  • 19-01-2017
Kolekcja 20 wyśmienitych trufli ręcznie wykonanych w pracowni Mistrza Polskich Cukierników Mirosława Pelczara z Korczyny k. Krosna.

Nasze, proste, cudowne, ciepłe – po prostu proziaki

  • 17-01-2017
Proziaki to placki mączne z dodatkiem sody oczyszczonej. W Podkarpackiem mają udokumentowaną tradycję wyrobu od ponad 150 lat.

Jak robić dobre sery?

  • 16-01-2017
Szacuje się, iż na świecie produkuje się ok. 4 000 różnych gatunków sera, w tym niecałe 100 gatunków to sery, które posiadają polskie korzenie.

Pstrągowa ma danie na Liście

  • 14-01-2017
„Banianka pstrągowska” na ogólnopolskiej Liście Produktów Tradycyjnych. Jest 214 wyrobem/daniem na tej liście, dzięki czemu Podkarpackie powiększa dystans do konkurentów: Małopolski (181) i Lubelskiego (176).

Niezwykła szkoła w krasiczyńskiej fortecy

  • 13-01-2017
Zamek w Krasiczynie kolejną zimę przyciąga dzieci i młodzież z całej Polski nie tylko swym niezwykłym, renesansowo-manierystycznym majestatem, ale ciekawym zimowiskiem pod tajemniczym tytułem „Szkoła Czarodziejów i Tropicieli. Białe kruki”.

Brrrrr, w Przemyślu nadal tak mroźno?

  • 12-01-2017
No to przyjdźcie zagrzać się do Fiore! Mają gorącą czekoladę, grzane wino, konfitury na gorąco, mnóstwo aromatycznych herbat i… pełną żaru atmosferę.
1  «««  103 | 104 | 105 | 106 | 107 | 108 | 109 | 110 | 111  »»»  286
BIURO PROJEKTU: STOWARZYSZENIE NA RZECZ ROZWOJU I PROMOCJI PODKARPACIA PRO CARPATHIA UL. RYNEK 16 35-064 RZESZÓW
Polityka prywatności
PROJEKT WSPÓŁFINANSOWANY PRZEZ SZWAJCARIĘ W RAMACH SZWAJCARSKIEGO PROGRAMU WSPÓŁPRACY Z NOWYMI KRAJAMI CZŁONKOWSKIMI UNII EUROPEJSKIEJ
PROJECT SUPPORTED BY A GRANT FROM SWITZERLAND THROUGH THE SWISS CONTRIBUTION TO THE ENLARGED EUROPEAN UNION