Aktualności

Tradycja w piecu chlebowym zaklęta

  • 23-12-2016
Makowiec sędziszowski
Makowiec sędziszowski
Serowiec sędziszowski
Serowiec sędziszowski

Rodzina Szczęchów w Rzeszowie rozpoczęła działalność w lipcu 1979 r. najpierw w branży cukierniczej. Od ponad 20 lat w Zakładzie Cukierniczo-Piekarniczym „IZA” Izabela Szczęch pieką także wyśmienite pieczywo.

Przywiązanie do tradycji dobrego wypieku jest ważnym elementem prowadzenia zakładu i chętnie sięgają po dawne przepisy. Stąd też rejestracja wyrobów własnych na Liście Produktów Tradycyjnych Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi, na której znalazły się m.in. makowiec sędziszowski i serowiec sędziszowski.

Klienci znają i chętnie kupują w sklepie firmowym (ul. Pułaskiego 1) przygotowywane na miejscu ciasta (chałka, strucla z marmoladą i strucla z serem, keks) i ciasteczka (warszawskie, francuskie z jabłkiem i serem, croissanty, kruche czy babeczki z różnym nadzieniem). Wszystkie wypieki to ręczna robota, stąd też i potrzeba 30-osobowej załogi.

BIURO PROJEKTU: STOWARZYSZENIE NA RZECZ ROZWOJU I PROMOCJI PODKARPACIA PRO CARPATHIA UL. RYNEK 16 35-064 RZESZÓW
Polityka prywatności
PROJEKT WSPÓŁFINANSOWANY PRZEZ SZWAJCARIĘ W RAMACH SZWAJCARSKIEGO PROGRAMU WSPÓŁPRACY Z NOWYMI KRAJAMI CZŁONKOWSKIMI UNII EUROPEJSKIEJ
PROJECT SUPPORTED BY A GRANT FROM SWITZERLAND THROUGH THE SWISS CONTRIBUTION TO THE ENLARGED EUROPEAN UNION