Aktualności

Gęsina i dobre wina

  • 09-11-2017

Gęsina rządzi się swoimi prawami smaku, ale na pewno wino jest dobrym jej dopełnieniem. Szef Kuchni Restauracji Bosko (Przemyśl, ul. Władycze 1), zadbał osobiście, aby jego specjalnemu menu weekendowemu związanemu ze świętomarcińskimi zwyczajami towarzyszyły wyjątkowe i niepowtarzalne trunki.

 

Przez weekend do tatara z gęsiny oraz kanapki premium z piersią z gęsiny będzie można spróbować win regionalnych z Winnicy Dwie Granice ze wsi Przysieki k. Jasła.

Winnica założona została w 2004 r. przez Lidię i Marka Nowińskich. Podczas pobytu na Węgrzech zachwycili się oni winiarstwem, nauczyli się szacunku do wina i podziwu dla winiarzy. Zrealizowali marzenie na granicy dwóch wsi – Przysiek i Trzcinicy (stąd też i nazwa winnicy) - i utworzyli wyjątkowe miejsce, gdzie od lat prowadzą uprawę winnej latorośli, produkują oraz sprzedają wino, a także udostępniają smakoszom staropolskiego trunku możliwość degustacji. Od 2016 r. znajduje się na Szlaku Kulinarnym Podkarpackie Smaki.

BIURO PROJEKTU: STOWARZYSZENIE NA RZECZ ROZWOJU I PROMOCJI PODKARPACIA PRO CARPATHIA UL. RYNEK 16 35-064 RZESZÓW
Polityka prywatności
PROJEKT WSPÓŁFINANSOWANY PRZEZ SZWAJCARIĘ W RAMACH SZWAJCARSKIEGO PROGRAMU WSPÓŁPRACY Z NOWYMI KRAJAMI CZŁONKOWSKIMI UNII EUROPEJSKIEJ
PROJECT SUPPORTED BY A GRANT FROM SWITZERLAND THROUGH THE SWISS CONTRIBUTION TO THE ENLARGED EUROPEAN UNION