Aż 460 restauracji z całej Polski znalazło się w III edycji „Żółtego Przewodnika Gault&Millau Polska 2017”. Wyróżniono w nim także ponad 160 produktów regionalnych oraz 120 hoteli.
Z Podkarpackiego znajdziemy w tej liczbie - 460 restauracji - tylko (?) cztery przybytki kulinarne. Po raz trzeci z rzędu czyli od początku ukazywania się plasuje się w nim Karczma Chata Wędrowca z bieszczadzkiej Wetliny. Co więcej także raz trzeci otrzymała jako wyróżnik „czapkę kucharską” będącą symbolem jakości serwowanych tu przez Szefa Kuchni Roberta Żechowskiego dań i uzyskanej - całościowo – punktacji (12,5 pkt na 20 możliwych). Kolejny obiekt ze Szlaku Kulinarnego Podkarpackie Smaki to Karczma Pod Semaforem w Bachórzu (10 pkt), której kuchnia zarządzana przez Irenę Kopecką, ponownie znalazła uznanie w oczach kontrolujących ją inspektorów.
Po raz drugi w przewodniku znalazła się także Karczma Stary Lwów (11,5 pkt) ze wsi Krasna k. Krosna oraz Restauracja Magnolia w Dworze Kombornia (12,5 pkt). Gratulacje wyróżnionym i żal, że tak mało. W roku ubiegłym w przewodniku była Karczma Paweł Nie Całkiem Święty ze Smereka – w tym już jej nie ma.