Browar Manufaktura Rzeszów z nowym menu
Na styku ulicy Słowackiego i Dymnickiego w Rzeszowie znajdziecie wielowymiarowy browar restauracyjny, tętniący życiem nie tylko w weekend – certyfikowany obiekt na Szlaku Kulinarnym Podkarpackie Smaki.
To jeden z wpisów gości odwiedzających Karczmę Zajazd Pastewnik w Przeworsku, obiekt na Szlaku Kulinarnym Podkarpackie Smaki.
Drewniaczek sprzed prawie 300 lat
Gospoda Pod Białą Górą działa od lat w budynku starego, drewnianego spichlerza z 1732 r., który postawiono tuż przy wejściu do Muzeum Budownictwa Ludowego w Sanoku.
Medyński Jarmark Garncarski - świętowanie dziedzictwa
Pod takim właśnie tytułem odbywać się będzie tegoroczna impreza w dniach 7-8 lipca br., przy czym kiermasz i sprzedaż rękodzieła oraz warsztaty rzemiosła tylko w niedzielę, 8 lipca.
Międzynarodowa Szkoła Letnia
Na Wydziale Biologiczno – Rolniczym Uniwersytetu Rzeszowskiego rozpoczęła się międzynarodowa szkoła letnia „Zakochaj się w polskiej żywności”.
Młodzi duchem, dojrzali smakiem
Od kwietnia br. w Rzeszowie wyraz „stolarnia” kojarzy się już nie tylko z heblowaniem, deskami, ściskami i imadłem. Od kwartału Cafe Stolarnia (ul. Słowackiego 8) to ciekawy lokal, z zaskakującym wnętrzem oraz – co najważniejsze - z autorskimi pomysłami na jedzenie.
Bieszczadzkie miejsce marzeń
Hotel Carpatia Bieszczadzki Gościniec w miejscowości Smerek (gm. Cisna) to kameralny obiekt, położony przy „pętli bieszczadzkiej”, z 27 indywidualnie urządzonymi pokojami.
Kulinarne Krosno w Noc Restauracji
Kolejną restaurację biorącą udział w wydarzeniu „Noc Restauracji - Smaki Polski” z terenu Podkarpackiego znajdziecie… w Krośnie - Restauracja Naftaya w Hotel Nafta Krosno.
W tym roku po raz pierwszy do wydarzenia „Noc Restauracji - Smaki Polski” dołączyły dwie – jak na razie – restauracje z Podkarpackiego, obydwa lokale znajdują się na Szlaku Kulinarnym Podkarpackie Smaki.
Tradycja zamknięta w słoiku - do kupienia na www.sklep.podkarpackiesmaki.pl
W słoiku „Kiełbasianka z Górna” zawekowany został smak tradycji. Dlaczego? Otóż słoik kojarzy się z tym, co najzdrowsze i najlepsze, bo właśnie w nim zamknięte jest jedzenie bez chemii.