Od kwietnia br. w Rzeszowie wyraz „stolarnia” kojarzy się już nie tylko z heblowaniem, deskami, ściskami i imadłem. Od kwartału Cafe Stolarnia (ul. Słowackiego 8) to ciekawy lokal, z zaskakującym wnętrzem z dębowym parkietem i blatem baru z czarnego dębu (!) oraz – co najważniejsze - z autorskimi pomysłami na jedzenie Szymona Berłowskiego i Adriana Szopy. Od maja br. ten nieduży lokal znalazł się na Szlaku Kulinarnym Podkarpackie Smaki.
Jak na razie wszystko chwalone (po 54 recenzjach na Facebooku mają średnią 4,9 więc nieźle), szczególnie zapiekanka ziemniaczana z wołowiną i kiełbasianka oraz kaszanka na wiejskim chlebie - przesmaczne. Można się u nich uczyć tradycji kulinarnej naszego regionu zamawiając np. fuczki z gzikiem, Żur Stolarza czy podkarpackie proziaki.