Aktualności

Gali Myśliwskiej w Krasiczynie 12. edycja

  • 14-08-2014
Degustacja potraw myśliwskich, pokaz ptaków drapieżnych, występ sygnalistów myśliwskich, pokaz wabienia jeleni, konkurs przyrodniczy dla dzieci – to tylko niektóre atrakcje, jakie szykują organizatorzy Gali, która odbędzie się już w niedzielę, 17 sierpnia br. na Zamku w Krasiczynie.

Kalendarium imprez kulinarnych

  • 14-08-2014
Zestaw ciekawych imprez kulinarnych jakie czekają nas w sierpniu i we wrześniu tego roku. Może warto zarezerwować sobie czas na te przedsięwzięcia:

Ursa Maior znów zachwyca

  • 13-08-2014
Rok temu rozpoczęto proces warzenie piwa w Bieszczadzkiej Wytwórni Piwa w Uhercach Mineralnych. Ta okrągła rocznica zbiega się z najnowszym i 14. piwem - z serii bieszczadzko-meteorologicznej - powstałym w tym rzemieślniczym browarze - „Żar nad Wetliną”.

Przygody z dawną kuchnią rzeszowską ciąg dalszy

  • 13-08-2014
Wtorek 12 sierpnia br. upłynął na kolejnych biesiadnych warsztatach. Miejscem naszych zmagań z materią kulinarną była Restauracja Wesele (Rynek 20-23). Poprowadziła je ze swadą i odwagą przecierając ścieżki historycznym daniom kuchni rzeszowskiej Jagna Niedzielska.

IV Bieszczadzkie Święto Chmielu

  • 13-08-2014
Gminny Ośrodek Kultury im. Jerzego Janickiego w Lutowiskach zaprasza na Święto Chmielu, które odbędzie się w piątek, 15 sierpnia br. W trakcie imprezy m.in. pokazy warzenia piwa, konkursy i degustacja potraw chmielowych oraz regionalnych potraw i wypieków, a także kiermasz rzemiosła artystycznego i produktu lokalnego.

Jednak jemy jabłek coraz więcej

  • 13-08-2014
Wszystko na to wskazuje, że akcja „Jedz jabłka na złość Putinowi” nie skończyła się po kilku dniach jedynie na dużej ilości memów, zdjęciach na Facebooku i patriotycznych deklaracjach. Wstępne dane wskazują wyraźnie, że kupujemy zdecydowanie więcej jabłek.

Pierwsze warsztaty z dawną kuchnią rzeszowską za nami

  • 12-08-2014
Stowarzyszenie „Pro Carpathia”, animator Rzeszowskiego Szlaku Kulinarnego, zorganizował w poniedziałek 11 sierpnia br. pierwszą edycję biesiadnych warsztatów kulinarnych. Miejscem trzygodzinnego kulinarnego spektaklu była Restauracja Wesele (Rynek 20-23), a uczestnikami m.in. kucharze z tej restauracji. Poprowadziła je doświadczona w daniach kuchni regionalnej Jagna Niedzielska.

Jak oceniają nas kulinarnie inni?

  • 12-08-2014
Portal gotowanie.onet.pl zamieścił ranking – jego zdaniem – najciekawszych dań dawnej kuchni z obszaru województwa podkarpackiego pod tytułem „Podkarpackie smaki – sprawdzone przepisy na potrawy regionalne”.

I było Święto Chleba, po raz 14.

  • 11-08-2014
Niedzielna impreza Święto Chleba „Od ziarenka do bochenka” odbywa się zawsze w Gospodarstwie Agroturystycznym „U Flika” w Dźwiniaczu Dolnym i od lat łączy się z wypiekiem tradycyjnego chleba karpackiego. I tym razem nie zawiedli gospodarz, piekarze, wolontariusze, pogoda i tysiące ludzi, którzy w wydarzeniu brali udział.

O dawnej kuchni Rzeszowa słów kilka

  • 11-08-2014
Stowarzyszenie „Pro Carpathia”, animator Rzeszowskiego Szlaku Kulinarnego, organizuje cztery biesiadne warsztaty kulinarne, które odbędą się w dniach 11-14 sierpnia br. (poniedziałek-czwartek) w godz. 11.00-13.00 w Restauracji Wesele i Restauracji Stary Browar Rzeszowski (Rynek 20-23).
1  «««  197 | 198 | 199 | 200 | 201 | 202 | 203 | 204 | 205  »»»  286
BIURO PROJEKTU: STOWARZYSZENIE NA RZECZ ROZWOJU I PROMOCJI PODKARPACIA PRO CARPATHIA UL. RYNEK 16 35-064 RZESZÓW
Polityka prywatności
PROJEKT WSPÓŁFINANSOWANY PRZEZ SZWAJCARIĘ W RAMACH SZWAJCARSKIEGO PROGRAMU WSPÓŁPRACY Z NOWYMI KRAJAMI CZŁONKOWSKIMI UNII EUROPEJSKIEJ
PROJECT SUPPORTED BY A GRANT FROM SWITZERLAND THROUGH THE SWISS CONTRIBUTION TO THE ENLARGED EUROPEAN UNION