Nazywają je różnie: kresowe, po lwowsku, z boczkiem. W Karczmie Pod Semaforem w Bachórzu mówią po prostu - gołąbki ziemniaczane.
Jeszcze miesiąc do nowego menu
W Tabernie Pod Sosnami w Kielnarowej za miesiąc pojawi się nowa karta menu.
Obiad w bieszczadzkiej Wetlinie
Gościniec w Starym Siole mieści się w zaadaptowanej starej chacie ze wsi Zmiennica spod Brzozowa, której najstarsze belki datowane są na 1905 r.
Narnia steków w Rzeszowie
Restaurację Stary Browar Rzeszowski (Rynek 20) od czwartku, 16 lutego br., będzie można śmiało nazwać królestwem steków.
Podkarpackie – kraina dereniem kwitnąca
Polska dla cudzoziemców to pierogi, schabowy, bigos, no i oczywiście… wódka. A z czym kojarzy się samo Podkarpackie?
Ostatki w kresowych smakach
W sobotę, 25 lutego br., w Kresowej Osadzie w Baszni Dolnej czeka ostatkowa biesiada kulinarna.
Nowość w przemyskiej „Fiore”
Cukiernia Fiore w Przemyślu proponuje nowe ciastko - tartę cytrynową na kruchutkim cieście, z delikatną bezą i rozpływającym się w ustach kremem cytrynowym.
I na dziczyznę i na ciacho
Karczma Wilcza Jama w bieszczadzkim Smolniku (gm. Lutowiska) – obiekt na Szlaku Podkarpackie Smaki - to wyjątkowe miejsce na kulinarnej mapie województwa podkarpackiego.
W sobotę i niedzielę (11-12 luty br.) Karczma u Garncarzy w Medyni Głogowskiej, obiekt na Szlaku Kulinarnym Podkarpackie Smaki, zaprasza na wyjątkowy zestaw obiadowy.
W Szynku potrafią się bawić
W sobotę, 4 lutego br., w Szynk Rzeszowski (Rynek 5) na wspólnym śpiewaniu pieśni cygańskich do taktów akordeonu i pianina spotkała się grupa ludzi z pasją.