Aktualności

Menu za „dyszkę” na Rzeszowską Noc Restauracji w ramach Europejskiej Nocy Muzeów

  • 17-05-2014
17 maja br. (sobota) uruchamiamy na Rzeszowskim Szlaku Kulinarnym – Rzeszowską Noc Restauracji, oczywiście jako uzupełnienie Europejskiej Nocy Muzeów. Nasz impreza będzie jeszcze skromną, jeszcze delikatną - ale już smaczna i treściwa. Mamy deklaracje szeregu restauracji – większość ze ścisłego centrum miasta – że tego wieczoru zapraszają Rzeszowian z ofertą minimum jednej potrawy za przysłowiową „dyszkę” czyli 10 złotych. Akcję uruchamiamy od godz. 19.00 i trwać będzie do godz. 23.00 lub dłużej o ile lokal uzna to za stosowane.

Dla wielbicieli historii „dużego z pianką”

  • 17-05-2014
Muzeum Ziemi Leżajskiej w Leżajsku oraz kolekcjoner Adam Dąbek zapraszają na wystawę „Browary Zachodniej Polski”. Jej zwiedzanie możliwe w ramach biletu wstępu na Ekspozycję Browarnictwa.

Proziaki z Gościńca wyróżnione

  • 15-05-2014
Ogólnopolski Konkurs Promocyjny AGRO POLSKA 2014 przyznał Restauracji Gościniec w Rzeszowie (ul. Przemysłowa 3) prawo do posługiwania się Godłem Promocyjnym AGRO POLSKA na ich danie - proziaki.

Winem chcą promować województwo

  • 15-05-2014
Jak winiarstwo ma się na Podkarpaciu i jak wspierać związane z nim tradycje mówili uczestnicy konferencji „Winiarstwo szansą rozwoju rolnictwa i promocji Województwa Podkarpackiego”.

Znalezione w internecie - ludzie uważajcie co jecie

  • 15-05-2014
Przemysł nabiałowy szczególnie dobitnie pokazuje jak daleko posunąć się może człowiek w tworzeniu receptur substancji imitującej żywność tradycyjną.

Podkarpackie wina smakują Krakusy

  • 14-05-2014
W piątek 16 maja br. o godz. 19.00 w sklepie i winebarze w Krakowie pod słynnym adresem Lipowa 6F odbędzie się „Podwieczorek na dwa kieliszki”. Gośćmi wieczoru będą: Wiktor i Elwira Szpak z Winnicy Jasiel spod Jasła oraz Marcin i Kuba Lorek z Gospodarstwa Agroturystycznego „Koziarnia”. Degustacjom jak zwykle towarzyszyć będzie ciekawa rozmowa.

Idź za zapachem piernika

  • 14-05-2014
Od 17 maja br. (sobota) w Galerii Warsztat w Stalowej Woli (ul. Hutnicza 17) będzie można obejrzeć wystawę „Świat Toruńskiego Piernika” (potrwa do 31 sierpnia br.). Inauguracja wystawy nastąpi podczas tegorocznej Nocy Muzeów, 17 maja. Tego wieczoru Muzeum Regionalne w Stalowej Woli zaprasza do Galerii Warsztat na zwiedzanie ekspozycji i pieczenie pierników w godz. 18.00-24.00. Podczas Nocy Muzeów na wszystkie wystawy i imprezy muzealne wstęp jest wolny.

Menu za „dyszkę” w sobotę 17 maja br.

  • 13-05-2014
„I dla ducha i dla ciała” czyli tak wyglądać będzie w sobotę 17 maja br. Europejska Noc Muzeów połączona z Rzeszowską Nocą Restauracji. Do naszej akcji posiłku za "dyszkę" dochodzą następne restauracje.

Menu za „dyszkę” na Noc Muzeów w Rzeszowie

  • 13-05-2014
17 maja br. uruchamiamy na Rzeszowskim Szlaku Kulinarnym – Rzeszowską Noc Restauracji. Jeszcze skromną, jeszcze delikatną - ale już smaczną i treściwą. Mamy deklaracje szeregu restauracji – większość ze ścisłego centrum miasta – że tego wieczoru zapraszają Rzeszowian z ofertą minimum jednej potrawy za przysłowiową: „dyszkę” czyli 10 złotych.

Pascal Brodnicki gotował w Karpackiej Troi

  • 13-05-2014
Znany kucharz, Pascal Brodnicki, gościł w powiecie jasielskim. W Skansenie Archeologicznym Karpacka Troja w Trzcinicy gotował potrawy polsko – słowackiego pogranicza. Ten uznany miłośnik kuchni zaprezentował, co można przyrządzić z lokalnych produktów. Gotowanie Pascala w skansenie Karpacka Troja w Trzciny było częścią konferencji podsumowującej realizację projektu pn. „Rozwój produktów i marek regionalnych na obszarze polsko-słowackiego pogranicza”, realizowanego przez Powiat Jasielski i Agencję Rozwoju Regionalnego w Świdniku.
1  «««  217 | 218 | 219 | 220 | 221 | 222 | 223 | 224 | 225  »»»  285
BIURO PROJEKTU: STOWARZYSZENIE NA RZECZ ROZWOJU I PROMOCJI PODKARPACIA PRO CARPATHIA UL. RYNEK 16 35-064 RZESZÓW
Polityka prywatności
PROJEKT WSPÓŁFINANSOWANY PRZEZ SZWAJCARIĘ W RAMACH SZWAJCARSKIEGO PROGRAMU WSPÓŁPRACY Z NOWYMI KRAJAMI CZŁONKOWSKIMI UNII EUROPEJSKIEJ
PROJECT SUPPORTED BY A GRANT FROM SWITZERLAND THROUGH THE SWISS CONTRIBUTION TO THE ENLARGED EUROPEAN UNION