Rezerwujcie najbliższy weekend
I weźcie udział w XVI edycji niezwykłego Święta Chleba. W dniach 6-7 sierpnia br. w Ustrzykach Dolnych po całym Muzeum Młynarstwa i Wsi (ul. Fabryczna 12) rozniesie się zapach świeżo pieczonych bochenków.
Naukowcy wspomogą pszczelarzy
Projekt „Kreowanie konkurencyjności miodów podkarpackich na rynku krajowym i europejskim” realizowany jest na Wydziale Biologiczno-Rolniczym Uniwersytetu Rzeszowskiego, w którym uczestniczy na zasadzie partnerstwa Wojewódzki Związek Pszczelarzy w Rzeszowie oraz Stowarzyszenie „Pro Carpathia”.
W Restauracji Wesele (Rzeszów, Rynek 20-23) od dzisiaj czyli poniedziałku, 1 sierpnia br. serwowana jest nowa karta menu zwierająca 25 potraw autorskich Szefa Kuchni Arkadiusza Wejera.
Dwór Kombornia wśród najbardziej niesamowitych hoteli w Polsce
Portal www.propertydesign.pl wybrał 20 najciekawszych hoteli w Polsce, tych bardziej i mniej znanych, w nowoczesnych i zabytkowych obiektach, ale łączący w sobie jedno - dobrą architekturę. Wśród wyróżnionych znalazł się także Dwór Kombornia, obiekt na Szlaku Kulinarnym Podkarpackie Smaki.
Najlepsze placki są na ul. Jadwigi w Dębicy
Siostry smażą je wiosną, latem i jesienią. Nie martwcie się; zimą też. I podają z przeróżnymi dodatkami; sosami, warzywami, mięsiwem, rybą. Nawet z samą śmietaną smakują znakomicie. Próbowałam. Na słodko i słono. Wegetariańskie i wegańskie.
Jest takie miejsce w Bieszczadach
Rodzina Dobrowolskich od lat prowadzi pensjonat Willa Łuka w Wetlinie, który słynie z tradycyjnie wędzonych wędlin i domowych konfitur. Od lat gościom podawane były pochodzące z własnej, niedużej wędzarni: szynka, schab, karkówka, żeberka, piersi indycze i kurze, słonina i boczek.
Gospodarstwo Agroturystyczne Wilcza Jama w Smolniku
To niezwykłe miejsce na Szlaku Kulinarnym Podkarpackie Smaki. Właściciele gospodarstwa Anna i Andrzej Pawlakowie stworzyli pewien kanon kuchni myśliwskiej w tym regionie Bieszczadów. Ich karta dań jest nieduża, ale każda z potraw jest dopracowana i często według własnego pomysłu.
Smaczne wakacje - wakacje ze smakiem
Już za kilka dni wtorek i znów Radio Via zaprasza na kulinarne podróże po regionie w towarzystwie ludzi, dla których gastronomia to pasja i sens życia. Przez całe wakacje przed mikrofonem pojawiają się ciekawi goście, są konkursy, żywa rozmowa i jak zawsze - dobra muzyka.
W weekend, 30-31 lipca br., w Lesku odbędzie się XXI edycja Targów „AGROBIESZCZADY 2016” oraz Konkurs „III Podkarpackie Smaki Myśliwskie”.
Bieszczadzkie Święto Pszczoły w Pszczelinach
W niedzielę, 31 lipca br., w Pszczelinach (gm. Lutowiska) o godz. 10.00 rozpocznie się impreza poświęcona promocji lokalnego pszczelarstwa i produktów pszczelarskich. Atrakcją będzie degustacja potraw bojkowskich i kiermasz ciasta i jadła regionalnego oraz degustacja bieszczadzkich miodów w plastrach.