Aktualności

W „Weselu” nowe smaki

  • 01-08-2016
Czekadełko
Czekadełko
Udko gęsie w sosie rozmarynowym
Udko gęsie w sosie rozmarynowym
Zapiekany gulasz z sarniny
Zapiekany gulasz z sarniny
Pierogi z kaszą
Pierogi z kaszą

Nowa karta dań w restauracji to ciężka praca najpierw szefa kuchni, później jego zespołu kucharzy, a następnie obsługi, która musi dokładnie wiedzieć co nowego będzie oferować klientom. Z wprowadzeniem sezonowej karty wiąże się więc dzień jej testowania, najczęściej na tydzień przed, kiedy obsługa smakuje przygotowane dania, ocenia ich wygląd i - po degustacji – dyskutuje czy należy jeszcze coś zmienić czy też nie.

Taki panel testowy odbył się w Restauracji Wesele (Rzeszów, Rynek 20-23), w czasie którego zaserwowano 25 potraw autorskich Szefa Kuchni Arkadiusza Wejera, które można zamawiać już od dzisiaj czyli poniedziałku, 1 sierpnia br.

Na samym początku zaciekawiło kulinarnie nowe czekadełko serwowane gościom, którzy muszą chwilę poczekać na realizację zamówienia. Składa się ono z maleńkich prozaików z mąki pszennej, żytniej i czarnuszki, z pastą z duszonej soczewicy, konfiturę z żurawiny oraz ser z ziołami od Bożeny Wisła z bieszczadzkiego Bukowca. Następne w kolejce do degustacji to dania z segmentu „kuchnia regionalna”. Najpierw pojawiło się konfitowane udko gęsi z zapiekanką ziemniaczaną w sosie rozmarynowym z dodatkiem pieczonego jabłka. Kolejne to zapiekany gulasz z sarny z warzywami korzeniowymi w kruchym cieście tymiankowym oraz pierogi z kaszą z farmerskim serem kozim z cząbrem i pieczarkami.

BIURO PROJEKTU: STOWARZYSZENIE NA RZECZ ROZWOJU I PROMOCJI PODKARPACIA PRO CARPATHIA UL. RYNEK 16 35-064 RZESZÓW
Polityka prywatności
PROJEKT WSPÓŁFINANSOWANY PRZEZ SZWAJCARIĘ W RAMACH SZWAJCARSKIEGO PROGRAMU WSPÓŁPRACY Z NOWYMI KRAJAMI CZŁONKOWSKIMI UNII EUROPEJSKIEJ
PROJECT SUPPORTED BY A GRANT FROM SWITZERLAND THROUGH THE SWISS CONTRIBUTION TO THE ENLARGED EUROPEAN UNION