Członek Klastra Podkarpackie Smaki trafił na półki niemieckich delikatesów
Ekologiczny miód leśny – jaworowy z Ekologicznego Gospodarstwa Pszczelarskiego „EKOBAŁON”, członka Klastra Podkarpackie Smaki, trafił na półki niemieckich delikatesów.
Klaster - aktywność naszą mocna stroną
Największe sukcesy odnoszą organizacje, które powstały z potrzeby współpracy jej członków. Dynamika rozwoju takiej grupy jest olbrzymia – przekonuje Krzysztof Staszewski, prezes Stowarzyszenia „Pro Carpathia”, organizacji pełniącej funkcję animatora Klastra Podkarpackie Smaki. – Po kilku miesiącach od rozpoczęcia działalności w klastrze zrzesza się już 27 podmiotów. A wszyscy nowi członkowie muszą być wcześniej zaakceptowani przez Radę Klastra, która szczegółowo analizuje składane wnioski - dodaje.
Jedźmy na największe targi żywności w Polsce
Stowarzyszenie „Pro Carpathia” zaprasza producentów z terenu województwa podkarpackiego do udziału w VI edycji największych polskich targów produktów ekologicznych, naturalnych i tradycyjnych. Targi Naturalnej Żywności...
Nowi członkowie dołączyli do Klastra Podkarpackie Smaki
W dniu 21 czerwca br. odbyło się Posiedzenie Rady Klastra Podkarpackie Smaki, podczas którego przyjęto dwóch nowych członków Klastra. Obecnie Klaster liczy już 27 członków.
Klaster regionalnie smakowity
Po trzech miesiącach działania Klastra Podkarpackie Smaki do jego 21 członków założycieli doszły cztery kolejne podmioty. Do końca roku powinno nas być już co najmniej 50 – mówi Krzysztof Staszewski, prezes Stowarzyszenia „Pro Carpathia”, organizacji będącej koordynatorem Klastra. W czwartek 19 kwietnia br. kilkanaście przedsiębiorstw produkujących wyroby tradycyjne i ekologiczne z terenu województwa podkarpackiego jedzie na jedną z największych imprez targowych w Warszawie
Przyjęcie czterech nowych członków do Klastra Podkarpackie Smaki
W dniu 16 kwietnia br. odbyło się Posiedzenie Rady Klastra Podkarpackie Smaki, podczas którego przyjęto czterech nowych członków Klastra. Obecnie Klaster liczy już 25 członków.
Zaproszenie skierowane do producentów żywności tradycyjnej, regionalnej i ekologicznej z terenu województwa podkarpackiego na wspólny wyjazd na II Targi Produktów Regionalnych „Regionalia" w dniach 19-21 kwietnia br. w centrum targowym MT Polska przy ul. Marsa 56c w Warszawie przyniosło efekt. Zgłosiło się już szereg producentów z branży mięsnej, piekarnicze, cukierniczej i przetwórstwa owoców i warzyw. Ostateczny termin zgłoszeń mija 15 marca br.
Podkarpacki klaster żywności tradycyjnej
Wywiad z Krzysztofem Staszewskim, prezesem Stowarzyszenia „Pro Carpathia”, które zajmuje się koordynacją działań Klastra „Podkarpackie Smaki”
Klaster "Podkarpackie Smaki" już działa !
16 stycznia br. Stowarzyszenie „Pro Carpathia” z Rzeszowa – wraz z 20 przedsiębiorstwami i instytucjami z terenu województwa podkarpackiego – utworzyło nowy klaster zrzeszający wytwórców produktów tradycyjnych, regionalnych, lokalnych i ekologicznych. Celem nowego klastra jest wspomaganie współpracy w zakresie promocji i produkcji żywności opartej na tradycji.