Wydarzenia

W Klastrze Podkarpackie Smaki przybywa

  • 28-10-2014
Działający od równo dwóch lat Klaster Podkarpackie Smaki, zrzeszający generalnie producentów z branży przetwórstwa rolno-spożywczego liczy obecnie 39 członków.

Członek Klastra Podkarpackie Smaki wyróżniony w konkursie

  • 13-10-2014
Stoisko Zagrody Handzlowianka, Stowarzyszenia Na Rzecz Rozwoju Obszarów Wiejskich, członka Klastra Podkarpackie Smaki, znalazło się w Jesiennej Giełdzie Ogrodniczej w PODR w Boguchwale.

Ekopiknik z udziałem Członków Klastra Podkarpackie Smaki

  • 07-07-2014
W niedzielę w Gmachu Głównym Muzeum Okręgowego w Rzeszowie - na muzealnym dziedzińcu - na zakończenie wystawy „Pejzaż znaczeń. Ogród w malarstwie Młodej Polski” oraz rozpoczęcie cyklu pikników „Wakacyjny Wehikuł Czasu” odbył się piknik ekologiczny.

Certyfikat ekologiczny dla członka Klastra Podkarpackie Smaki

  • 30-06-2014
Pasieka Ekologiczna Jerzego Bańkowskiego z Korzenicy, członek Klastra Podkarpackie Smaki, jako pierwsza w województwie (18 lipca 2007 r.) otrzymała ekologiczny certyfikat.

Na Liście Produktów Tradycyjnych znalazł się Członek Klastra Podkarpackie Smaki

  • 14-04-2014
Na 1234 wyroby kulinarne lub produkty rolne na Liście Produktów Tradycyjnych województwo podkarpackie ma ich 158. Ostatnim wpisem były niwiskie pierogi z kapustą kiszoną, które zarejestrowała firma SOŁTYS Mariusza Potępy z Mielca, członek Klastra Podkarpackie Smaki.

Członek Klastra Podkarpackie Smaki odznaczony przez Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi

  • 20-03-2014
Do grona przedsiębiorstw, których produkty oznakowane są znakiem Poznaj Dobrą Żywność - przyznany przez Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi - dołączył Zakład Cukierniczo-Piekarniczy „IZA” w Rzeszowie, członek Klastra Podkarpackie Samki. Pełna dokumentacja dotycząca składników i sposobu przygotowania chleba sędziszowskiego żytniego, wpisanego już w maju w 2007 r. na krajową Listę Produktów Tradycyjnych, zajęła kilka segregatorów. Tylko pięć firm z województwa podkarpackiego, m.in. PPM „Taurus” z Pilzna, ZM „Jarosław” w Jarosławiu, Zakład Przetwórstwa Owocowo-Warzywnego „ORZECH” w Kolbuszowej mogą część swoich produktów sygnować tym znakiem.

W grupie siła – 36 członków Klastra Podkarpackie Smaki

  • 07-03-2014
W dniu 7 marca br. odbyło się Posiedzenie Rady Klastra Podkarpackie Smaki, podczas którego przyjęto pięciu nowych członków Klastra. Obecnie Klaster liczy już 36 członków.

Relacja z Wilna - Klaster Podkarpackie Smaki

  • 06-03-2014
W dniach 26 – 27 lutego 2014 r. Stowarzyszenie na Rzecz Rozwoju i Promocji Podkarpacia „Pro Carpathia” uczestniczyło w międzynarodowej sesji treningowej w Wilnie na Litwie poświęconej tematyce klastrów, na której zaprezentowano również Klaster Podkarpackie Smaki.

Udział Członka Klastra Podkarpackie Smaki w unijnym projekcie „Podkarpacie stawia na zawodowców”

  • 21-02-2014
Dzięki udziałowi w unijnym projekcie „Podkarpacie stawia na zawodowców” 12 rzeszowskich szkół pozyska wyposażenie, które pozwali podnosić kwalifikacje kształcącej się w nich młodzieży. Uczniowie Zespołu Szkół Gospodarczych w Rzeszowie (członek Klastra Podkarpackie Smaki) będą gotować na sprzęcie, który pozwoli im nauczyć się najnowszych technik gotowania.

Relacja Członka Klastra Podkarpackie Smaki z targów Grüne Woche

  • 24-01-2014
Po powrocie z targów Grüne Woche w Berlinie odwiedził nas Krzysztof Bałon z Ekologicznego Gospodarstwa Pszczelarskiego Na Podkarpaciu „Eko Bałon”, Członek Klastra Podkarpackie Smaki. Opowiedział o zadawanych mu przez Niemców pytaniach dotyczących ekologicznego pszczelarstwa w Podkarpackiem.
«««  1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7  »»»  
BIURO PROJEKTU: STOWARZYSZENIE NA RZECZ ROZWOJU I PROMOCJI PODKARPACIA PRO CARPATHIA UL. RYNEK 16 35-064 RZESZÓW
Polityka prywatności
PROJEKT WSPÓŁFINANSOWANY PRZEZ SZWAJCARIĘ W RAMACH SZWAJCARSKIEGO PROGRAMU WSPÓŁPRACY Z NOWYMI KRAJAMI CZŁONKOWSKIMI UNII EUROPEJSKIEJ
PROJECT SUPPORTED BY A GRANT FROM SWITZERLAND THROUGH THE SWISS CONTRIBUTION TO THE ENLARGED EUROPEAN UNION