Zaproszenie skierowane do producentów żywności tradycyjnej, regionalnej i ekologicznej z terenu województwa podkarpackiego na wspólny wyjazd na II Targi Produktów Regionalnych „Regionalia" w dniach 19-21 kwietnia br. w centrum targowym MT Polska przy ul. Marsa 56c w Warszawie przyniosło efekt. Zgłosiło się już szereg producentów z branży mięsnej, piekarnicze, cukierniczej i przetwórstwa owoców i warzyw. Ostateczny termin zgłoszeń mija 15 marca br.
Podkarpacki klaster żywności tradycyjnej
Wywiad z Krzysztofem Staszewskim, prezesem Stowarzyszenia „Pro Carpathia”, które zajmuje się koordynacją działań Klastra „Podkarpackie Smaki”
Klaster "Podkarpackie Smaki" już działa !
16 stycznia br. Stowarzyszenie „Pro Carpathia” z Rzeszowa – wraz z 20 przedsiębiorstwami i instytucjami z terenu województwa podkarpackiego – utworzyło nowy klaster zrzeszający wytwórców produktów tradycyjnych, regionalnych, lokalnych i ekologicznych. Celem nowego klastra jest wspomaganie współpracy w zakresie promocji i produkcji żywności opartej na tradycji.