Wydarzenia

Ekopiknik z udziałem Członków Klastra Podkarpackie Smaki

  • 07-07-2014
Spora grupa odwiedzających to wydarzenie oraz masa dzieciaków, które nie chciały wyjść z muzeum (!!!) dobrze się bawiąc są dowodem, że tego typu imprezy w Rzeszowie są bardzo potrzebne.
Niedzielnej zabawie towarzyszyło także szereg stoisk z żywnością tradycyjną i ekologiczną. Nie zabrakło także producentów zrzeszonych w Klastrze Podkarpackie Smaki: firmy AWB Alina Becla z Handzlówki z suszem owocowym oraz ekologicznymi herbatkami, Stowarzyszenia na Rzecz Rozwoju Obszarów Wiejskich „Zagroda Handzlowianka” z wyrobami domowymi i pysznymi proziakami, Gospodarstwa Pszczelarskiego na Podkarpaciu EKO BAŁON Krzysztofa i Marty Bałon z ekologicznymi miodami oraz Rodzinnego Gospodarstwa Ekologicznego „FIGA” Maziejuków z Mszany oferującego wyroby mleczarskie z mleka koziego.
Z kolei sery i wyroby z mleka owczego sprzedawało Gospodarstwo Rodzinne Owcza Zagroda z miejscowości Wyżne, a piekarnia Baszpol z Grzegorzówki przyjechała z pieczywem ekologicznym i tradycyjnym, m.in. chlebem orkiszowym na zakwasie. Niestety ku żalowi części zebranych zabrakło wspaniałych ciasteczek domowych orkiszowych, żartobliwie nazywanych „klawiszami”, ale jej właściciel Leś Adam Bała obiecywał przywieźć je na następną imprezę.
BIURO PROJEKTU: STOWARZYSZENIE NA RZECZ ROZWOJU I PROMOCJI PODKARPACIA PRO CARPATHIA UL. RYNEK 16 35-064 RZESZÓW
Polityka prywatności
PROJEKT WSPÓŁFINANSOWANY PRZEZ SZWAJCARIĘ W RAMACH SZWAJCARSKIEGO PROGRAMU WSPÓŁPRACY Z NOWYMI KRAJAMI CZŁONKOWSKIMI UNII EUROPEJSKIEJ
PROJECT SUPPORTED BY A GRANT FROM SWITZERLAND THROUGH THE SWISS CONTRIBUTION TO THE ENLARGED EUROPEAN UNION