Aktualności

Wiem co jem

  • 15-08-2017
Stowarzyszenie „Polska Ekologia” zaprasza do Krosna na Rynek Staromiejski w dniach 18-20 sierpnia br., codziennie w godz. 10.00-18.00, na ucztę dla podniebienia, smakowite zapachy i pokazy przyrządzania ekologicznego mięsa.

Szlak Historycznych Receptur na Podkarpaciu

  • 15-08-2017
Jeśli wytwarzasz unikalne nalewki smakowe lub miody pitne, jesteś producentem piw, win albo innych tradycyjnych trunków i poszukujesz okazji do szerokiej, nieodpłatnej promocji swojej działalności, zgłoś się do Podkarpackiej Regionalnej Organizacji Turystycznej.

Idealne miejsce na wakacyjny wypad

  • 14-08-2017
Pochmurne dni, ale nie tylko warto spędzić rodzinnie w Pijalni Czekolady w Korczynie k. Krosna. To miejsce sygnowane przez Mirosława Pelczara, Mistrza Polskich Cukierników i uczestnika Mistrzostw Świata Cukierników.

Niezapomniany czas radosnego dzieciństwa

  • 13-08-2017
Ten wyborny smak ciasteczek z lat dzieciństwa reanimowany został przez Panią Monikę, właścicielkę marki „Kruche” z Kraczkowej.

Bieszczadzkie miejsce marzeń

  • 13-08-2017
Hotel Carpatia Bieszczadzki Gościniec w miejscowości Smerek (gm. Cisna) to kameralny obiekt, położony przy „pętli bieszczadzkiej”, z 27 indywidualnie urządzonymi pokojami.

Książka, piwo i powidło

  • 12-08-2017
Bieszczadzka Wytwórnia Piwa Ursa Maior wspomaga wydanie książki, połączonej ze specjalnie uwarzonym piwem „Czarodziejska Góra” oraz powidłami śliwkowymi „Drugie Śniadanie Bieszczadnika”.

Co niedzielę w zagrodzie…

  • 11-08-2017
Żniwa w pełni, szerokie pola między ostępami Puszczy Sandomierskiej zamieniają się w ścierniska, a spichlerze pęcznieją. W niedzielę jednak obowiązkowo należy odpocząć. Skansen zaprasza.

Ze Slow Foodem w herbie

  • 10-08-2017
Sale Restauracji Hotelu Ambasadorskiego zajmują zabytkowe przyziemia i piwnice kamienicy przyrynkowej w Rzeszowie z widokiem – w barze – na podziemną trasę turystyczną.

Jak zrobić dobrą kiełbasę?

  • 08-08-2017
Schabińskiej Wędliny Regionalne we wsi Zimna Woda k. Jasła zaprasza na kurs domowego masarstwa.

Dzień Pszczoły

  • 08-08-2017
Ten dzień – 8 sierpnia - powinno się nazywać Dniem Alarmu dla Pszczół. A może nawet dla rolnictwa. Trzeba głośno alarmować w sprawie pracowitych zapylaczy, od których zależy wielkość plonów i bujność łąk.
1  «««  74 | 75 | 76 | 77 | 78 | 79 | 80 | 81 | 82  »»»  286
BIURO PROJEKTU: STOWARZYSZENIE NA RZECZ ROZWOJU I PROMOCJI PODKARPACIA PRO CARPATHIA UL. RYNEK 16 35-064 RZESZÓW
Polityka prywatności
PROJEKT WSPÓŁFINANSOWANY PRZEZ SZWAJCARIĘ W RAMACH SZWAJCARSKIEGO PROGRAMU WSPÓŁPRACY Z NOWYMI KRAJAMI CZŁONKOWSKIMI UNII EUROPEJSKIEJ
PROJECT SUPPORTED BY A GRANT FROM SWITZERLAND THROUGH THE SWISS CONTRIBUTION TO THE ENLARGED EUROPEAN UNION