Aktualności

Prawdziwe smaki wieprzowiny

  • 08-10-2019
Niska świadomość w społeczeństwie dotycząca zalet wieprzowiny i jej przetworów odzwierciedla się w ilości konsumowanych produktów z tej grupy.

Lato schowało się we Fiore!

  • 07-10-2019
Cukiernia Fiore w Przemyślu(ul. Kazimierza Wielkiego 17b, czynna codziennie w godz. 10.00-20.00) - obiekt na Szlaku Kulinarnym Podkarpackie Smaki - to dla wielu smakoszy najsłynniejsze lody w tej części Polski, a także wyśmienite ciasta i torty produkcji własnej.

Esencja podkarpackiego smaku

  • 06-10-2019
Produkowana w Zakładzie Mięsnym Smak-Górno w Górnie jest oparta na starej recepturze przekazywanej z pokolenia na pokolenie, posiada specyficzny i delikatny smak, choć nie zawiera wyszukanych przypraw.

Jesienna Giełda Ogrodnicza

  • 04-10-2019
Podkarpacki Ośrodek Doradztwa Rolniczego zaprasza 5-6 października br. do Boguchwały na Targi Innowacji, XIV Jesienną Giełdę Ogrodniczą połączoną z Podkarpackim Świętem Winobrania 2019 oraz III Ogólnopolską Wystawą Królików.

„na Styku Kultur”

  • 03-10-2019
Fundacja Pro Arte et Historia zaprasza w sobotę, 5 października br., od godz.13:00 do Zamku w Baranowie Sandomierskim na II edycję Festiwalu na Styku Kultur.

Połączą nas dary ziemi

  • 03-10-2019
Lokalna Grupa Działania „Zielone Bieszczady” zaprasza do Orelca na imprezę w ramach realizacji inicjatywy „Połączą nas dary ziemi”. Wśród licznych atrakcji organizatorzy przewidują m.in. zawody o miano „Grzybiarza roku 2019”.

Pączka – z Fiore - daj mi luby!

  • 02-10-2019
Cukiernia Fiore w Przemyślu (ul. Kazimierza Wielkiego 17b, czynna codziennie w godz. 10.00-20.00) - obiekt na Szlaku Kulinarnym Podkarpackie Smaki - to dla wielu smakoszy najsłynniejsze lody w tej części Polski, a także wyśmienite ciasta i torty produkcji własnej. Nie można także zapomnieć o ich… pączkach, niekoniecznie czekając na Tłusty Czwartek.

Pieką od 143 lat

  • 30-09-2019
Fabryka Ciast i Cukrów Dr Stanisława Gurgula z Jarosławia to najdłużej – nieprzerwanie – działające przedsiębiorstwo z sektora przetwórstwa spożywczego w województwie podkarpackim. Została ona założona przez pradziadka obecnych właścicieli - Stanisława Gurgula - w 1876 r.

Restauracja Garden znów proziakami karmi

  • 29-09-2019
Proziaki to placki mączne z dodatkiem sody oczyszczonej. W Podkarpackiem mają udokumentowaną tradycję wyrobu od ponad 150 lat. Kojarzą się z domowym ciepłem, rodziną, dzieciństwem. Nie mogło więc ich zabraknąć w nowej karcie menu Restauracji The Garden Grille & Bar Rzeszów w Hotelu Hilton Garden Inn Rzeszów.

„na Styku Kultur”

  • 27-09-2019
Fundacja Pro Arte et Historia zaprasza w niedzielę, 29 września br., od godz.13:00 do Zamku w Krasiczynie na II edycję Festiwalu na Styku Kultur.
1  «««  15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23  »»»  285
BIURO PROJEKTU: STOWARZYSZENIE NA RZECZ ROZWOJU I PROMOCJI PODKARPACIA PRO CARPATHIA UL. RYNEK 16 35-064 RZESZÓW
Polityka prywatności
PROJEKT WSPÓŁFINANSOWANY PRZEZ SZWAJCARIĘ W RAMACH SZWAJCARSKIEGO PROGRAMU WSPÓŁPRACY Z NOWYMI KRAJAMI CZŁONKOWSKIMI UNII EUROPEJSKIEJ
PROJECT SUPPORTED BY A GRANT FROM SWITZERLAND THROUGH THE SWISS CONTRIBUTION TO THE ENLARGED EUROPEAN UNION